Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

«Ροντέν» από το μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης στο Μέγαρο Μουσικής

Με μια μεγάλη δραματική και εξπρεσιονιστική χορογραφία-αφήγηση για την ταραγμένη σχέση του Αύγουστου Ροντέν και της ερωμένης και μούσας του, Καμίγ Κλοντέλ, ξανασυναντιέται ο διάσημος και κορυφαίος Ρώσος χορογράφος, Μπορίς 'Αιφμαν με το ελληνικό κοινό.

Ο «καταπληκτικός μάγος του θεάτρου», όπως αποκάλεσε τον'Αιφμαν ο σπουδαίος Αμερικανός κριτικός, Κλάιβ Μπέρνς, έρχεται για τρίτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής (Παρασκευή 1, Σάββατο 2, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00) - αξέχαστες παραστάσεις του, η «Κόκκινη Ζιζέλ» και η συγκλονιστική «'Αννα Καρένινα» - με ένα έργο για την τραγική φύση της ζωής των ιδιοφυϊών καλλιτεχνών, την απελπισμένη αναζήτηση της αναγνώρισης και το συνοδεύει με μουσική από το γαλλικό ρομαντικό ρεπερτόριο (Ραβέλ, Σεν Σανς, Μασνέ) .

Ο «Ροντέν» του Μπορίς 'Αιφμαν έχει στην πραγματικότητα για πρωταγωνίστρια την Καμίγ Κλοντέλ, την ερωμένη που παραμερίστηκε στη διαδρομή του εραστή της προς τη φήμη και το μεγαλείο και παρακολουθεί τη βασανιστική της κάθοδο στην παραφροσύνη και σε μια ματαιωμένη ζωή. Το μπαλέτο αρχίζει και τελειώνει σε ένα άσυλο ψυχοπαθών, εκεί όπου η Καμίγ πέρασε τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής της, εξόριστη από την οικογένειά της και την κοινωνία, που δεν ανεχόταν μεγάλες αποκλίσεις από τους συμφωνημένους κανόνες.

Με τον «Ροντέν», το Μπαλέτο Μπόρις 'Αιφμαν γιόρτασε πέρυσι τα 35 χρόνια της ύπαρξης και της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.


 ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...