Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Την ενοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου πρότεινε ο εισαγγελέας

Τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, τους δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας και τον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη έβαλε στο «κάδρο» των ποινικών ευθυνών για την...
υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας Βασίλης Χαλντούπης, κατά την πρόταση που διατύπωσε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Την ίδια ώρα, απάλλαξε των κατηγοριών τους τούς τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών και άλλους δέκα υπαλλήλους οικονομικών υπηρεσιών του δήμου. Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ στη συνέχεια θα εκδοθεί η απόφαση. Σύμφωνα με παράγοντες της δίκης, η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται μέσα στο επόμενο 15θήμερο.

Υιοθετώντας τους ισχυρισμούς που διατύπωσε κατά την προ ημερών απολογία του ο «κεντρικός» κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση Π. Σαξώνης, που μίλησε για «κρυφές» συναντήσεις  με τον άλλοτε γενικό γραμματέα, μεταφορά χρημάτων σε «σακούλες» για την ενίσχυση της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση» της οποίας ηγείτο ο τέως δήμαρχος, ο εισαγγελικός λειτουργός υπήρξε «καταπέλτης» τόσο για τον Β. Παπαγεωργόπουλο όσο και για το «δεξί του χέρι» Μ. Λεμούσια.

«Επιβεβαιώνεται η βασιμότητα των ισχυρισμών Σαξώνη. Δεν είναι μυθεύματα αυτά που λέει, έχουν λογική αλληλουχία», είπε ο κ. Χαλντούπης και αναφερόμενος στον τέως δήμαρχο σημείωσε: «Είναι αδιανόητο να μη γνώριζε ο δήμαρχος για τον διαχειριστή της Ταμειακής Υπηρεσίας. Ήξερε για τα νυχτερινά μαγαζιά και το πολυτελές αυτοκίνητο. Ανέχθηκε να διαχειρίζεται τις ασφαλιστικές εισφορές ένας άνθρωπος της νύχτας. Προέτρεψε το Λεμούσια να βρει τρόπο ώστε να εκταμιεύονται χρήματα με διαδικασία που να προσδίδει νομιμοφάνεια. Ο Παπαγεωργόπουλος φοβούμενος να κάνει παράνομη συναλλαγή ενήργησε δια του Λεμούσια».   

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...