Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Στο «σφυρί» προσωπικά αντικείμενα του Τζον Κένεντι

Μία εκπληκτική συλλογή προσωπικών αντικειμένων του JFK ανεκτίμητης αξίας θα δημοπρατηθεί στις 17 Φεβρουαρίου στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.
Φωτογραφίες, έγγραφα , προσωπικά κειμήλια , ο κόκκινος χαρτοφύλακας που χρησιμοποιούσε ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι από τα νεανικά του χρόνια έως και την δολοφονία του όπως και άλλα 600 αντικείμενα του δολοφονημένου  προέδρου των ΗΠΑ
θα εκτεθούν σε δημοπρασία από τον οίκο Τζον Μάκινς. Νωρίτερα τα αντικείμενα θα εκτεθούν για μία εβδομάδα στον εκθεσιακό χώρο Ειμσμπερι.

Τα ιστορικά κειμήλια του JFK βρέθηκαν στο σπίτι του Ντέιβιντ Πάουερς από την οικογένειά του κατά την διάρκεια της μετακόμισης. Ο Πάουερς ήταν συνεργάτης και φίλος του JFK από το 1946.
Στα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν συγκαταλέγονται ανέκδοτες φωτογραφίες του με την Τζάκι και άλλα μέλη της οικογένειας Κένεντι αλλά και αναπτήρες από τα ταξίδια του στο Μεξικό καθώς και ένα δερμάτινο μπουφάν πιλότου που αναμένεται  να πιάσει μέχρι και 40 χιλιάδες δολάρια.

Σύμφωνα μάλιστα με την βρετανική  εφημερίδα «Telegraph», ανάμεσα στα αντικείμενα υπάρχει και η επιστολή στην οποία ο Κέννεντι ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία.
Την ίδια ώρα, η «Βιβλιοθήκη JFK» που έχει επιφορτιστεί με την προώθηση της ζωής αλλά και της κληρονομιάς των Κέννεντι , υποστηρίζει ότι προσπαθεί να εξακριβώσει ποια από τα αντικείμενα αυτά ανήκουν στο ίδρυμα.
Τέλος, η συλλογή περιλαμβάνει και την γενέθλια κάρτα που έδωσε στον πατέρα του λίγο πριν δολοφονηθεί ο μικρότερος γιος του JFK.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...