Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

«Εξερεύνηση του Διαστήματος» Φεβρουάριο και Μάρτιο στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου θα διοργανώνει την ενότητα
«Η εξερεύνηση του Διαστήματος» που περιλαμβάνει πειράματα, διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά και μια διαδραστική αφήγηση, ενώ θα υπάρξουν και σχετικές επιστημονικές ομιλίες.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

   - Επίδειξη Πειραμάτων «Οδηγός επιβίωσης για αστροναύτες»- Ώρα: 13:30- 14:10 (προτείνεται για παιδιά άνω των οκτώ ετών και ενήλικες).
   - Διαδραστικό εργαστήρι «Εκτόξευση τώρα!»- Ώρα: 15:30- 17:00 (για παιδιά επτά έως δέκα ετών).
   - Διαδραστική αφήγηση «Διάστημα: ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο»- Ώρα 17:30- 18:30 (προτείνεται για παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικες).

Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις παρακολουθήσουν με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο, ενώ σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παράλληλα, στις 2 και στις 10 Φεβρουαρίου η Διαδραστική Έκθεση θα φιλοξενήσει ερευνητές, οι οποίοι θα μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα του Διαστήματος. Οι ομιλίες αυτές με ελεύθερη είσοδο προτείνονται για παιδιά άνω των 13 ετών και ενήλικες.

Αναλυτικότερα:

   - Σάββατο 2 Φεβρουαρίου (ώρα 20:00): Ομιλία του δρ. Μανώλη Γεωργούλη, διδάκτορα Ηλιακής Φυσικής και Φυσικής Πλάσματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Διαστημικός Καιρός: Γένεση και πρόγνωση των επιδράσεών του στο Ηλιακό Σύστημα».

   * Κυριακή 10 Φεβρουαρίου (ώρα 20:00): Ομιλία της δρ. Νεκταρίας Γκιζάνη, διδάκτορα Αστροφυσικής με ειδικότητα τη Ραδιοαστρονομία, από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας), με θέμα «Η εξερεύνηση της απόκοσμης κοσμικής μικροκυματικής ακτινοβολίας υποβάθρου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...