Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Επαφές με αρχηγούς κομμάτων ξεκινούν απο σήμερα οι αγρότες

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, πρόκειται να συναντηθούν στη 1 το μεσημέρι στην Αθήνα εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών, ενώ η "ατζέντα" τους συμπεριλαμβάνει επαφές με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα σήμερα, ή αύριο το πρωί, και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι Έλληνες αγρότες, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, στη χθεσινή συνάντησή τους στον Πλαταμώνα διεμήνυσαν ότι είναι αποφασισμένοι να "παραλύσουν" τη χώρα, αφού , φορολογικό, ΦΠΑ και κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, τους οδηγούν σε "αφανισμό", τόνισε ο πρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος.

Οι Θεσσαλοί αγρότες  ήδη βρίσκονται τον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας, στην εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης και επί τόπου θα αποφασίσουν το απόγευμα εάν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας.

Στην Ημαθία, οι αγρότες εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό και οπως υπογράμμισαν μέχρι και την Τετάρτη δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κάποια κινητοποίηση, αναμένοντας τα αποτελέσματα των επαφών στην Αθήνα.

Αντίστοιχη στάση υιοθετούν οι αγρότες και στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Τετάρτη θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ανάλογα πάντα και με τα αποτελέσματα των συναντήσεων που θα πραγματοποιήσουν.

Σε άνοιγμα των διοδίων του Αιγινίου στην εθνική οδού Θεσσαλονίκης- Αθηνών θα προχωρήσουν στις δώδεκα το μεσημέρι, οπότε είχε προγραμματιστεί η έναρξη της λειτουργίας τους, κάτοικοι της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκονται από τις δέκα το πρωί μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής δημοτών Πύδνας - Κολινδρού, ο δήμαρχος και μέλη τοπικών κινήσεων που αντιδρούν στα διόδια. Στο ίδιο σημείο διαδηλώνουν και μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

Στα παράπλευρα και στα μετωπικά διόδια της Λεπτοκαρυάς έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής, με απόφαση της διαπαραταταξιακής επιτροπής του δήμου Δίου- Ολύμπου, κατά των διοδίων. Οι κάτοικοι ζητούν την κατάργηση των παράπλευρων διοδίων και τη μείωση της τιμής των μετωπικών, επί της εθνικής οδού, καθώς και ολοκλήρωση του παράπλευρου δικτύου σε όλο το νομό.
Οι δήμαρχοι των τριών δήμων του νομού βρίσκονται σε συνεννόηση για κοινές ενέργειες για τα διόδια, ενώ την συμπαράσταση της δήλωσε και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου, η οποία θα ενημερώσει το περιφερειακό συμβούλιο Κ. Μακεδονίας την Τετάρτη, ζητώντας να υπάρξει «ριζική λύση» προς όφελος των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας.

Να πρυτανεύσει η λογική και να γίνει διάλογος μεταξύ των αγροτών και του αρμόδιου υπουργείου ζήτησε σήμερα ο Υπουργός Μακεδονίας ? Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε ότι εντός της εβδομάδας θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους εκπροσώπους των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου, όπως είπε, να αναζητηθούν λύσεις σε κάποια από τα αιτήματά τους ώστε να μην μείνουν κλειστοί οι δρόμοι.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...