Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία αύριο

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία που είχε προκηρύξει για σήμερα στα λεωφορεία η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).
  
Τα λεωφορεία θα είναι ακινητοποιημένα και αύριο Τρίτη, παρά την σημερινή  απόφαση του σωματείου των τεχνικών (ΟΑΣΑ - ΟΣΥ) να αναστείλουν τις απεργίες, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με τη διοίκηση των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ). 

Οι οδηγοί στα λεωφορεία πραγματοποιούν αύριο γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Εξάλλου, αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρόλει, τα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.
Μέχρι σήμερα το βράδυ στην Αθήνα κυκλοφορούσε περίπου το 70% του στόλου των τρόλεϊ.

Νωρίτερα, συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Δ.Σ της ΟΣΥ Γιάννη Οικονόμου είχαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ στο υπουργείο Ανάπτυξης. 

Όπως τόνισαν και οι δύο πλευρές η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε ένας ουσιαστικός διάλογος πάνω στα αιτήματα των εργαζομένων. 

«Είχαμε έναν ουσιαστικό διάλογο με τη Διοίκηση και όχι προσχηματικό. Είμαστε σε καλό δρόμο» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων, Κ. Νικολόπουλος και πρόσθεσε πως ανέστειλαν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος». 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...