Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό απέκτησε το Οντάριο

Ιστορική μέρα η χθεσινή για την επαρχία του Οντάριο στον Καναδά. Και μάλιστα εις διπλούν, αφού για πρώτη φορά το κόμμα των Φιλελευθέρων επέλεξε ως πρωθυπουργό μια γυναίκα, η οποία είναι και δηλωμένη ομοφυλόφιλη. 
Πρόκειται για την ακτιβίστρια πολιτικό Κάθλιν Γουίν, η οποία θα διαδεχθεί τον απερχόμενο πρωθυπουργό Ντάλτον Μακουίντι.
 
Η εκλογική αναμέτρηση αποδείχθηκε θρίλερ καθώς στην τελευταία ψηφοφορία απέμειναν δύο γυναίκες, η Κάθλιν Γουίν και η Σάντρα Πουπατέλο. Τελικά η Γουίν υπερίσχυσε με 56% έναντι της αντιπάλου της (που πήρε 44%) αφού εξασφάλισε τη στήριξη των άλλων συνυποψήφιων στην κούρσα της αρχηγίας.

Η 59χρονη Γουίν, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νιούμαρκετ του βορείου Οντάριο, στο παρελθόν έχει αναλάβει διάφορα υπουργικά πόστα κατά τη διάρκειά της θητείας του απερχόμενου πρωθυπουργού Μακουϊντι, μεταξύ των οποίων τα υπουργεία Παιδείας, Μεταφορών και Αυτοχθόνων.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Γουίν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και πάλι στις σεξουαλικές της προτιμήσεις, σημειώνοντας ότι οι πολίτες του Οντάριο δεν κρίνουν τους αρχηγούς τους από το χρώμα, τη φυλή ή τη σεξουαλική ταυτότητα και δεν έχουν προκαταλήψεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...