Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Λογιστική ενοποίηση -αναδιάρθρωση ασφαλιστικών φορέων εξήγγειλε ο Ι. Βρούτσης

Την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος με την οικονομική ενοποίηση των διαφόρων τομέων, τη δημιουργία ενιαίων κανόνων μέσα σε κάθε φορέα κύριας ασφάλισης εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, μετά τη...
σημερινή πρώτη συνάντηση της επιτροπής συντονισμού έργου για την οικονομική και λογιστική ενοποίηση των τομέων ασφάλισης των υφιστάμενων ταμείων κύριας ασφάλισης.

Πρόκειται για την διοικητική και λειτουργική ενοποίηση 90 διαφορετικών μητρώων συνταξιούχων και 60 διαφορετικών κλάδων ασφάλισης, που ενώ είχαν ενταχθεί κατά το παρελθόν στους 6 κύριους ασφαλιστικούς φορείς διατηρούν έως σήμερα την «οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια» τους.

Η κατάσταση αυτή είχε επιφέρει, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, «γραφειοκρατία, πολυπλοκότητα, απώλεια εσόδων και προβληματική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αυξημένο διοικητικό κόστος, ανεπαρκή στατιστική παρακολούθηση και υπονόμευση της δυνατότητας να σχεδιάζονται αποτελεσματικές πολιτικές».

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν, ότι πρόκειται για αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια αλλά σκόνταφταν πάντοτε στο φόβο του «πολιτικού κόστους» ενώ απέκλεισαν το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις, λόγω των αλλαγών αυτών.


 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...