Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Σκαλοπίνια με καραμελωμένα ρόδια

Mία εορταστική νότα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

½ φλιτζανάκι Βιτάμ Culinesse
4 μοσχαρίσια φιλέτα
1 φλιτζανάκι ζάχαρη
1 φλιτζανάκι μαυροδάφνη
1 φλιτζανάκι καθαρισμένα ρόδια
Φύλλα από 1 ματσάκι ρόκα
Ξύδι balsamico σιρόπι
100 γρ. παρμεζάνα σε φύλλα

Ξεκινάμε!

Σόταρε τα φιλετάκια στο Βιτάμ
Culinesse μέχρι να ροδίσουν, όχι όμως και να ξεροψηθούν. Μετά αλατοπιπέρωσε.

Δεν τελειώσαμε όμως εδώ, θέλουν και τη σάλτσα τους: άφησε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει, ρίξε τη ζάχαρη και , μόλις καραμελώσει, πρόσθεσε τη μαυροδάφνη με πολύ προσοχή. Ανακάτεψε απαλά με έναν αβγοδάρτη και πρόσθεσε τα ρόδια.

Κόψε σε χοντρά κομμάτια τη ρόκα, ράντισε με ελαιόλαδο και σιρόπι-ξύδι balsamico γαρνίροντας με φύλλα παρμεζάνας και σέρβιρε τα φιλετάκια δίπλα, περιχύνοντας με τα καραμελωμένα ρόδια.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...