Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Άρωμα Χριστουγέννων σε μουσεία και ιδρύματα

Εορταστικό το «άρωμα» που πλημμυρίζει την Αθήνα, με μουσεία και ιδρύματα να φορούν τα γιορτινά τους και να οργανώνουν ποικίλα bazaar, ως τρόπο αγοράς όμορφων και προσιτών χριστουγεννιάτικων δώρων, με αντάλλαγμα την ενίσχυση των ίδιων ή άλλων σημαντικών φορέων.


Κάνοντας προσφορές σε βιβλία και έργα τέχνης μέχρι εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, κάποιοι από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς της πρωτεύουσας εισάγουν τους Αθηναίους στην εορταστική περίοδο.

Προτείνουν:
Χριστουγεννιάτικο παζάρι με κεραμικές δημιουργίες, κοσμήματα, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, γούρια για το 2013, αλλά και σπιτικά γλυκίσματα στο Μουσείο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής σήμερα, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012. Στην οδό Μελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων, Θησείο.
Πληροφορίες: 210-3318491-5, www.potterymuseum.gr .
Ώρες: 11.00 πμ. - 8 μμ.

Παζάρι τέχνης (Art shop bazaar) στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με εκπτώσεις μέχρι 70% σε αφίσες, βιβλία, μεταξοτυπίες, κοσμήματα, χριστουγεννιάτικα είδη και έκπτωση 10% στο Cafe Merlin.
Επίσης, από τις 12 - 3 μμ. καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν χειροποίητα στολίδια, αλλά και κοσμήματα ανάλογα με το γούστο του καθενός, καθώς και "προσωποποιήσεις" ποδηλάτων για επιτυχημένα δώρα.
Στη Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν. Πληροφορίες: 2103611206, www.thf.gr .
Ώρες: 10 πμ. - 6 μμ.

Κοσμήματα και νήματα
 Από 1 Δεκεμβρίου και μέχρι το τέλος του μήνα, το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη στην Ακρόπολη υπόσχεται πολλά: Από ειδικές ημέρες bazaar τις 8, 9, 15 και 16 Δεκεμβρίου (9 πμ. -3 μμ) με δώρα, ειδικές τιμές, εργαστήρια, ξεναγήσεις και λαχειοφόρο, εργαστήρια ενηλίκων και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες.

Θέατρο, κούκλες και παιδιά
 Το 3ο παζάρι θεατρικού υλικού από το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στο φουαγιέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Ιστορικά αρχεία και παζάρια
 Πολλές εκπλήξεις υπόσχεται ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο παζάρι που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, με στόχο την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου, αλλά και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιστορικού Αρχείου.

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
 Παζάρι βιβλίων και αντιγράφων ελληνικών μουσείων, που θα διατεθούν με έκπτωση 50% και 40% αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο από 7 ως 9 Δεκεμβρίου (Παρασκευή και Σάββατο: 10 πμ. ως 8 μμ. και Κυριακή 10 πμ. ως 5 μμ.).

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...