Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Προτεραιότητα η προσέλκυση ξένων επενδύσεων


Η κυβερνητική στρατηγική μετά και την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης του δανείου, ήταν το θέμα που απασχόλησε σειρά συσκέψεων που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, με στόχο την εισροή κεφαλαίων και την ενίσχυση της ρευστότητας, αλλά και την μείωση της ανεργίας. 

Τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί στο γραφείο του εκπροσώπους 16 μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα παρουσία και των κ.κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Μηταράκη, για να συζητήσει τις προοπτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Την Τρίτη θα γίνει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο κ.Σαμαράς είχε το Σάββατο τηλεφωνική συνομιλία με τον διοικητή της Διοίκησης Άμυνας Νήσου Μεγίστης, αντισυνταγματάρχη Βασίλειο Λαγογιάννη και με τον αρχιφύλακα του φυλακίου της νήσου Ρω, λοχαγο Αθανάσιο Σίσκο, μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου ο οποίος διανυκτέρευσε στο νησί, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε στρατιωτικές μονάδες Δωδεκανήσων.

«Ενώ ο κ. Σαμαράς μιλάει δήθεν για ανάπτυξη την ίδια ώρα διαθέτει τη δόση του Δεκεμβρίου στους τραπεζίτες για να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζές τους και στους κάθε λογής τοκογλύφους που συμμετείχαν στην επαναγορά  του χρέους, αδιαφορώντας παντελώς για τα εκατομμύρια των ανέργων που δημιούργησαν το μνημόνιο και η πολιτική του», ήταν το σχόλιο του Νότη Μαριά εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...