Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΛΛΩΝ

Εκμεταλλευόμενη η αξιωματική αντιπολίτευση το πόσο δυσκολεύτηκε έξω η κυβέρνηση να πάρει τη μεγάλη δόση έφερε στη Βουλή πριν ακόμα καταβληθεί η πρώτη μεγάλη πληρωμή, τη πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής να κρίνει τους υπευθύνους του πρώτου μνημονίου.


Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ στο δημόσιο λόγο του συνηθίζει να διατυπώνει πάντα δυσάρεστες προβλέψεις, θεωρίες περί συνωμοσιών που πάντα δεν επαληθεύονται στο μέλλον, στη ζωή. Δεν τολμούν όμως να το αποδεχτούν. Αν πιεστούν δηλώνουν απλά ότι έκανε λάθος εκτίμηση το τάδε στέλεχος μας. Έτσι νομίζουν τα ιδεολογήματά τους πάνω στα οποία διαμορφώνετε η γραμμή, η ηγεσία, παρέες, συμφέροντα. Τί τους μένει λοιπόν; Απλούστατα να διαδώσουν στα ημέτερα media και στους αφελείς ότι η συνωμοσία υπήρχε αλλά δεν ολοκληρώθηκε διότι την σταμάτησαν οι "αποκαλύψεις τους". Στις δύο περιπτώσεις κερδισμένοι. Αν (έστω και κατά λάθος) "τους βγει" η υπόθεση, είχαν οφθαλμοφανές δίκιο, που δεν γινόταν αντιληπτό. Αν "δεν τους βγει" πάλι έχουν δίκιο αφού το πρόλαβαν οι κακοί κυβερνώντες.

Αυτοί οι συλλογισμοί, αυτές οι νοοτροπίες εξυπηρετούν μόνο το λαϊκισμό, σε καμιά περίπτωση τη φτωχή πατρίδα, δοξασίες ή ψυχολογικές ακροβασίες που θα τους οδηγήσουν στην εξουσία τυφλά ανάξια. Μήπως όμως στα υπεύθυνα κόμματα του αριστερού διαφωτισμού αυτά τα πολιντικαντικα τρικ δεν έχουν πλέον νόημα; Μήπως πολιτικοί σαν τον Ηλίου και τον Κύρκο θα τους καταδίκαζαν απερίφραστα αυτούς κι τα κόλπα αυτά; Μήπως έχουν καταδικάσει επίσημα την προσβολή του κ Τασιόπουλου στις γυναίκες;

Βαγγέλης Βλασσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...