Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Σούπα μπουγιαμπέσα

Η πιο φημισμένη ψαρόσουπα παγκοσμίως, κατευθείαν από την κατσαρόλα σας.
2 κιλά φρέσκα ψάρια (σκορπιούς, λαβράκια, διάφορα πετρόψαρα)
6-8 καραβίδες
10-12 μύδια και αχιβάδες
1 μερίδα ζωμό λαχανικών
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο σε κομμάτια
1 φινόκιο σε φέτες
2 καρότα σε κομμάτια
2-3 αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες μέτριες τομάτες
1 φύλλο δάφνης
½ ματσάκι μαϊντανό
10 γρ. σαφράν διαλυμένο σε λίγο νερό
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 λίτρο βραστό νερό
1 γαλλικό ψωμί (μπαγκέτα) ή άλλο ψωμί κομμένο σε λεπτές φέτες

Ξεκινάμε!

Σόταρε πρώτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το μισό ελαιόλαδo και μετά πρόσθεσε το πράσο, το φινόκιο, το καρότο, τις τομάτες, το μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι, και σόταρέ τα όλα μαζί για 10 λεπτά περίπου.

Ρίξε τώρα το βραστό νερό μαζί με το ζωμό λαχανικών και βράσε τα λαχανικά για 10 λεπτά ακόμη.

Όσο το πράγμα κοχλάζει, καθάρισε τα ψάρια, κόψ’ τα σε μεγάλα κομμάτια και πρόσθεσέ τα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι
και το σαφράν με το νερό του, συνεχίζοντας το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη.

Αλλά η μπουγιαμπέσα έχει και θαλασσινά: βάλε λοιπόν μέσα και τις καραβίδες, τα μύδια και τις αχιβάδες, να βράσουν για 5 λεπτά.

Εξαίσια! Τώρα μετάφερε προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα τα ψάρια σε μια ζεστή πιατέλα, σούρωσε το ζωμό των ψαριών και ρίξ’ τον σε μια ζεστή σουπιέρα όπου έχεις τοποθετήσει από πριν τις φέτες του ψωμιού φρυγανιασμένες στο γκριλ.

Τέλος, σέρβιρε με μια κουτάλα την μπουγιαμπέσα με τις φέτες του ψωμιού πάνω στα ψάρια και καλή όρεξη!

Καλή όρεξη!

cookoo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...