Μια τηγανιά δεν είναι ποτέ αρκετή.
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 κρασοπότηρο ρακή
1 κουταλιά εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
1 κουταλιά αλάτιΓια το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό νερό
5-6 κ.σ. κανέλα
½ κρασοπότηρο μέλι
Λίγο λεμόνι
Καρύδια, κανέλα και σουσάμι για το πασπάλισμα
2 λίτρα ελαιόλαδο Άλτις κλασικό για το τηγάνισμα
Ξεκινάμε!
- Σε μια λεκάνη βάλε το αλεύρι και άνοιξε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίξε μέσα τη ρακή, το λάδι, το αλάτι και το νερό.
- Άνοιξε λεπτό φύλλο σε λωρίδα μήκους 1 μέτρου και κόψτο σε 4 μικρότερες.
- Βάλε σε ένα τηγάνι να κάψει το ελαιόλαδo. Στη συνέχεια τύλιξε μια - μια τις λωρίδες στα δάχτυλά σου, ξεκινώντας από τα 2 δάχτυλα, μετά στα 3 και μετά στα 4 μέχρι να τελειώσει η λωρίδα.
- Κόλλησε την άκρη της και ρίξε την στο καυτό ελαιόλαδo. Γύρισε με δύο πιρούνια τους κολλημένους αυτούς κρίκους ώστε να μη χάσουν το στρόγγυλο σχήμα τους.
- Όταν ροδίσει το ξεροτήγανο, βγάλτο και ακούμπησέ το σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το ελαιόλαδo και μετά συνέχισε το τηγάνισμα.
- Πάμε τώρα να ετοιμάσουμε το σιρόπι! Βράσε το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα για 15 λεπτά και στο τέλος πρόσθεσε το μέλι και το λεμόνι.
- Παίρνεις τώρα ένα ένα τα ξεροτήγανα, τα βουτάς στο καυτό σιρόπι και αφού τα βάλεις σε μια πιατέλα τα πασπαλίζεις με τα καρύδια και την κανέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου