Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Κοτόπουλο Maryland

Τα σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πατατούλες τηγανιτές και σαλάτα.

Υλικά (για 4 άτομα):
4 ολόκληρη μηροί χωρισμένοι στην κλείδωση σε 2 κομμάτια, ή 12 μπουτάκια κοτόπουλου,

1 αυγό,
2 κουταλιές γάλα,
2 κουταλιές πάπρικα,
4 κουταλιές αλεύρι,
½ φλ. γαλέτα (φρυγανιά κοπανισμένη),
1 3/4 φλ. κορν φλέικς (Corn Flakes),
λάδι,
αλάτι, πιπέρι.



Εκτέλεση:
Περνάτε τα κορν φλέικς για μερικά δευτερόλεπτα στο πολυμίξερ, με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ, όσο για να τα ψιλοκόψετε (ή τα βάζετε σε μια πλαστική σακούλα και τα κοπανάτε) και τα αναμιγνύετε σε ένα  βαθύ πιάτο με τη γαλέτα.



Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο βάζετε το αλεύρι ανακατεμένο με την πάπρικα και ένα άλλο το αυγό χτυπημένο με το γάλα.



Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Περνάτε πρώτα τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αυγό, ύστερα στο αλεύρι και τέλος στα κορν φλέικς.



Ζεσταίνετε 2 δάχτυλα λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα κοκκινίζετε μέσα, γυρίζοντάς τα για να ροδίσουν παντού.



Ύστερα, τα απλώνετε σε ταψί του φούρνου στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και τα βάζετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, για να ψηθούν καλά.



Τα σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πατατούλες τηγανιτές και σαλάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...