Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σαλάτα με σύκα

Υλικά:

6 μεγάλα μαύρα σύκα κομμένα σε τέταρτα,
100 γρ. (1 φλ.) καρυδόψιχα (μισά κεφάλια),
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 ½ κουταλιά βαλσαμικό ξίδι,
½ μεγάλο λεμόνι ο χυμός,

4 διπλές χούφτες ανάμικτα σαλατικά κομμένα σε μεγάλες μπουκιές (μαρουλόφυλλα, ρόκα, σπανάκι…),
100 γρ. τυρί μπλε (Blue Cheese), σπασμένο σε κομματάκια,
αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Βάζετε τα σύκα με τη φλούδα προς τα κάτω σε ένα ταψί του φούρνου και τα ραντίζετε με 1- 1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο. Βάζετε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα σύκα και να μαλακώσουν ελαφρά. Τα βγάζετε από το φούρνο και αμέσως τα ραντίζετε με 1 κουταλιά βαλσαμικό ξίδι.

Τα βγάζετε από το ταψί σε πιατέλα και αφήνετε να κρυώσουν.
Στη θέση των σύκων στο ταψί, απλώνετε την καρυδόψιχα και τη βάζετε στο φούρνο και τα αφήνετε για 5 λεπτά.

Τα βγάζετε και τα αδειάζετε σε ένα μπολ (αν μείνουν στο ταψί θα μαυρίσουν).
Αδειάζετε το υγρό από το ταψί σε ένα μπολ και προσθέτετε μέσα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το υπόλοιπο βαλσαμικό ξίδι, το χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο. Χτυπάτε το μίγμα με πιρούνι να ομογενοποιηθεί.
Απλώνετε τα μαρουλόφυλλα σε πιατέλα και βάζετε από πάνω τα σύκα.

Σκορπάτε γύρω την καρυδόψιχα και το τυρί και τα ραντίζετε όλα με το ντρέσινγκ (το λαδολέμονο).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...