Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

"Ελλάδα, το ανάχωμα των τρομοκρατών"

Ακόμα και τα Βαλκάνια επηρεάζει η οικονομική κρίση που συνεχίζει να πλήττει την Ελλάδα. Ως ανάχωμα ενάντια στους τρομοκράτες και τον κίνδυνο εξάπλωσης των διενέξεων περιγράφει τη χώρα η Handelsblatt
Περί φόβου για αστάθεια στη Βαλκάνια λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Handelsblatt.

"Οι ευρωλαϊκιστές ξεχνούν στη συζήτηση που γίνεται για την Ελλάδα μια αποφασιστική παράμετρο, ισχυρίζονται ειδικοί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Η χώρα είναι ένα ανάχωμα ενάντια στους τρομοκράτες και απέναντι στον κίνδυνο της εξάπλωσης διενέξεων", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η εφημερίδα, όπως μεταφέρει η Deutsche Welle, σημειώνει λίγο παρακάτω: "Για τους ειδικούς στη Χριστιανική Ένωση αλλά και στους Σοσιαλδημοκράτες, δεν τίθεται θέμα αν η Ελλάδα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμείνει στην ευρωζώνη – κυρίως για λόγους πολιτικής ασφάλειας.
"Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ένα σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής ενότητας", δήλωσε στην Handelsblatt Online ο Φίλιπ Μισφέλντερ, εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Χριστιανικής Ένωσης στο γερμανικό κοινοβούλιο.
"Χάρη στη γεωγραφική θέση της στη Νοτιανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο για την περιφερειακή σταθερότητα", υπογραμμίζει.
Η χώρα είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας για τις σχέσεις με τις βαλκανικές χώρες και την Τουρκία, καθώς και για το ζήτημα της Κύπρου, όπως σημείωσε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός. Ο στρατηγικός ρόλος της Ελλάδας παραμένει ως εκ τούτου σημαντικός για τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...