Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ντοματοκεφτέδες

Οι ντομάτες, ειδικά όταν είναι στην εποχή τους είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό πουείναι περισσότερο διαθέσιμο όταν μαγειρευτεί... Δείτε μια εύκολη συνταγή...

Υλικά:

  • 3 μεγάλες ντομάτες γινωμένες 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 φλ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή δυόσμο 
  • λίγο λάδι για το τηγάνι 
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια στον τρίφτη. Αδειάζουμε το μίγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά για μια ώρα. 
  2. Αδειάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Δεν βάζουμε λάδι. 
  3. Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι έως ότου να ζεσταθεί πολύ καλά. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ώσπου να ροδοκοκκινήσουν και σερβίρουμε αμέσως.

sintagespareas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...