Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ απέτρεψε αυτοκτονία στην ... Αυστραλία


Μία ακόμα επιτυχία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, αλλά αυτή την φορά έσωσε άναν άνθρωπο στην μακρυνή ... Αυστραλία!
Ένας Αυστραλός απειλούσε να αυτοκτονήσει εκδηλώνοντας την πρόθεσή του σε ιστοσελίδα επικοινωνίας στο Διαδίκτυο. Σε συνομιλία του με έναν άλλον αυστραλό χρήστη του διαδικτύου στην ιστοσελίδα επικοινωνίας, εκδήλωσε την πρόθεση να θέσει τέλος στη ζωή του, λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.


Τον αλλοδαπό υποψήφιο αυτόχειρα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΕΛ.ΑΣ., πρόλαβαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή οι αυστραλιανές αρχές, οι οποίες ενημερώθηκαν μέσω Interpol για την εξομολόγησή του στο «Skype», την οποία «έπιασαν» οι ελληνικές αρχές.

Σε συνεργασία με την εταιρεία της ιστοσελίδας, η ελληνική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε ψηφιακά τα ηλεκτρονικά του ίχνη και μέσω Interpol ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας. 

Το θύμα μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει, με αυτή τη αφορμή, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με το 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr και να ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά, με σκοπό την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...