Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Π. Παναγιωτόπουλος: Δεν πρέπει να μειωθούν άλλο οι μισθοί των στρατιωτικών

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας και έχει ήδη προχωρήσει σε δραστικές περικοπές, όχι, όμως, εις βάρος της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας, δήλωσε σήμερα από τα Χανιά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο επίσκεψής του σε στρατιωτικές μονάδες της περιοχής.

Ο Π. Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Πεδίο Βολής Κρήτης, τον Ναύσταθμο Κρήτης και την V Μεραρχία Κρητών και είχε συναντήσεις με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναφερόμενος στο θέμα των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: οι περικοπές γίνονται υπό δύο προϋποθέσεις: ότι δεν πειράζουμε και δεν πρόκειται να πειράξουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την επιχειρησιακή ετοιμότητά τους, που είναι πάνω από όλα και πριν από όλα. Μια δεύτερη προϋπόθεση, ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες περικοπές στους μισθούς των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ένα κομμάτι του ελληνικού λαού που σηκώνει πολύ μεγάλο φορτίο, όπως και ο υπόλοιπος λαός μας και έχω ενημερώσει επανειλημμένως την κοινή γνώμη ότι, ήδη, έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι απολαβές των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά 37% και δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει άλλη μείωση.

Εξάλλου, με αφορμή ανακοινώσεις κομμάτων περί γνώσεως της τρόικας επί θεμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που αφορούν σε περικοπές δαπανών, το υπουργείο με ανακοίνωση του, διευκρινίζει ότι ουδέποτε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με την Τροϊκα ή με οποιοδήποτε τεχνικό κλιμάκιο ξένων ειδικών, που την επικουρούν στο έργο της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...