Εύκολο και καλύτερο για τα παιδιά
Τι πιο ιδανικό από το να μην χαλάσετε το χατίρι των παιδιών σας και δη όταν ζητάει παγωτό. Εξηγήστε του τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και εξήρε τε την σημασία του να παρασκευάζουμε τα τρόφιμα.
Κάτωθι παρουσιάζονται 2 είδη παγωτών, ώστε να τα φτιάξετε με το παιδί σας.
Παγωτό με φρούτα.
Αν το παιδί σας καταναλώνει σε μικρό βαθμό τα φρούτα, είναι η ιδανική ευκαιρία τόσο στο να μείνει ικανοποιημένο από την κατανάλωση παγωτού όσο και στο ότι θα μείνετε ήσυχοι ότι θα λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά.
Παγωτό βερίκοκο – ροδάκινο.
Θα χρειασθείτε 500γρ φρούτα, ξεφλουδίστε τα και θέστε τα στο μπλέντερ μαζί με χυμό από 1 λεμόνι. Αφού χτυπήσετε το μείγμα, συμπληρώστε με 2 παγάκια και χτυπήστε το ξανά.
Έπειτα, παρασκευάστε σιρόπι.
Θα χρειασθείτε 250ml νερό και 4κουτ. σούπας μέλι. Αφού ψηθεί, θα το αφήσετε να φτάσει σε χλιαρή θερμοκρασία.
Μέχρι να κρυώσει το σιρόπι, ρίξτε στο μπλέντερ 200γρ γιαούρτι στραγγιστό ημίπαχο και χτυπήστε το μείγμα ξανά.
Έπειτα συμπληρώστε στο μπλέντερ 100ml σιρόπι και χτυπήστε το ξανά, μέχρι να γίνει αφράτο.
Αφήστε το στον καταψύκτη για 8 ώρες και έπειτα ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!
Παγωτό σοκολάτας.
Θα χρειασθείτε 500γρ κουβερτούρα. Θέστε στην διαδικασία λιωσίματος της κουβερτούρας ισομερώς σοκολάτα υγείας και γάλακτος, κατά το λιώσιμο της σοκολάτας συμπληρώστε 1 κουτ.σούπας μέλι.
Όταν θα είναι έτοιμο αφήστε το να αφρατέψει.
Ωστόσο, στο μπλέντερ, χτυπήστε 120ml γάλα ημίπαχο, 300γρ γιαούρτι στραγγιστό ημίπαχο και 50ml κρέμα σαντιγύ. Όταν το μείγμα, φτάσει στο σημείο της ομογενοποίησης, συπληρώστε με το μείγμα της σοκολάτας και χτυπήστε το, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αφήστε το στον καταψύκτη για 8 ώρες, το παγωτό σας είναι έτοιμο!!!
Σημαντικές Σημειώσεις.
Μην χρησιμοποιήσετε γαλακτοκομικά πλήρες λιπαρών, διότι δεν θα πετύχετε την απόλυτη ομογενοποίηση του μείγματος.
Επίσης, για να μη κρυσταλλώσει το παγωτό με φρούτα, συμπληρώστε με 1 κουτ.σούπας αλκοόλ.
Στο μπλέντερ, ρίξτε μία πρέζα αλάτι, ώστε να αναδειχθεί η γεύση του παγωτού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου