Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

"Επίδαυρος: Ένα ντοκιμαντέρ"

Στην Παλαιά Επίδαυρο έχουν εγκατασταθεί τους τελευταίους μήνες ο Πρόδρομος Τσινικόρης μαζί με τον Ανέστη Αζά.
Οι δυο τους, μετά την περσινή τους παράσταση - ντοκιμαντέρ στην ταράτσα του ΟΣΕ για την ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, επιχειρούν φέτος κάτι αντίστοιχο. Στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το Σάββατο, 28 Ιουλίου, θα αποπειραθούν να κάνουν μια αναδρομή στην ιστορία των Επιδαυρίων μέσα από αφηγήσεις ανθρώπων της περιοχής που ζουν τον θεσμό από την έναρξή του, το 1954.

Υπό τον τίτλο «Επίδαυρος: Ένα ντοκιμαντέρ», η παράσταση θα φέρει επί σκηνής κατοίκους της περιοχής, θεατές αλλά και παλιούς ηθοποιούς που θα καταθέσουν τη δική τους προσωπική μαρτυρία -βιντεοπροβολές θα αναλάβουν να μεταφέρουν την άποψη όσων δεν θα μπορούν να βρίσκονται εκεί- για έναν καλλιτεχνικό θεσμό που σημάδεψε το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και την ιστορία και τη ζωή του τόπου.

Ποια είναι, όμως, η λειτουργία του θεάτρου στην κοινωνία, ως φορέα συλλογικής μνήμης και ταυτότητας; Με ποια κριτήρια λέει κανείς ότι ταιριάζει ή δεν ταιριάζει μια παράσταση στην Επίδαυρο;
«Στην αναζήτηση αυτή, είναι οι άνθρωποι με τις ιδιαιτερότητές τους που δίνουν τις απαντήσεις συνιστώντας ένα εργαλείο γνώσης από την Πηγή», υποστηρίζουν οι δύο δημιουργοί και εμπνευστές του θεατρικού ντοκιμαντέρ. «Έτσι, καλούμε, να μιλήσουν, στην σκηνή του Μικρού Θεάτρου της Παλιάς Επιδαύρου, ανθρώπους που έζησαν και ζουν αυτήν τη "διευρυμένη" Επίδαυρο, ως θεατρικό γεγονός αλλά και ως κοινωνία, ως τρόπο και τόπο ζωής» συμπληρώνουν.

Τα σκηνικά επιμελείται η Ελένη Στρούλια, τη μουσική ο Παναγιώτης Μανουηλίδης και τους φωτισμούς η Ελίζα Αλεξανδροπούλου.

Τιμές εισιτηρίων 25 ευρώ (Ζώνη Α), 20 ευρώ (Ζώνη Β), 10 ευρώ (Φοιτητικό - Ζώνη Β, ΑΜΕΑ)

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...