Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μικροί "παράδεισοι" στις γειτονιές της Αθήνας

Χαμογελαστές φατσούλες, πολύχρωμες ζωγραφιές στους τοίχους και ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον θα συναντήσει όποιος επισκεφτεί έναν Πρότυπο Ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό.
Εκτός από χώροι φύλαξης παιδιών που ήταν στο παρελθόν τα τελευταία χρόνια, οι παιδικοί σταθμοί επιθυμούν να αναβαθμίσουν τον ρόλο τους συμβάλλοντας στην ολόπλευρη ανάπτυξη παιδιών προσχολικής ηλικίας με επιστημονικές και σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους.

Άνθρωποι με ευαισθησίες έχουν δημιουργήσει χώρους που αγκαλιάζουν το παιδί με αγάπη, ζεστασιά και φροντίδα παρέχοντας σιγουριά και ασφάλεια. Σε πολλούς μοντέρνους παιδικούς σταθμούς μπορεί κάποιος να ανακαλύψει εγκαταστάσεις με καταπράσινους κήπους, όπου είναι εγκατεστημένα τα πλέον σύγχρονα και ασφαλή όργανα παιδικής χαράς, ευρύχωρες κλιματιζόμενες αίθουσες προσαρμοσμένες και εξοπλισμένες για να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Επίσης, οι παιδικοί σταθμοί στοχεύουν στην παροχή εμπειριών απαραίτητων για την παιδική ηλικία και τη σταδιακή ανεξαρτητοποίηση των νηπίων. Λειτουργούν 11 μήνες το χρόνο, ανοίγοντας τις πύλες τους από αρκετά νωρίς το πρωί ως το μεσημέρι, ενώ σε ορισμένους υπάρχει μέριμνα και για απογευματινή φιλοξενία παιδιών. Η ασφαλής μεταφορά με κλιματιζόμενα αυτοκίνητα βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα, ενώ εξασφαλίζεται και η διατροφή των παιδιών με πρωινό και μεσημεριανό. Μάγειρες αναλαμβάνουν την επιμελή και ασφαλή σίτιση των παιδιών μέσα από ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής με ποικιλία τροφών.

Το κόστος για το γονιό ποικίλει από περιοχή σε περιοχή, ωστόσο κατά μέσο όρο κυμαίνεται από 5.000 - 5.500 ευρώ το χρόνο, συνήθως σε τέσσερις δόσεις, ενώ ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται καθορίζεται από το μέγεθος του χώρου και σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει μέχρι και τα 100 παιδιά. Οι ηλικίες των παιδιών ξεκινούν από 2 χρόνων και φτάνουν τα 5 μέχρι και 6, για όσους παιδικούς σταθμούς είναι ταυτόχρονα και νηπιακοί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...