Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Άναψε η φλόγα, στη μάχη οι Έλληνες αθλητές

Με μία φαντασμαγορική τελετή, που ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει οι διοργανωτές, άνοιξαν χτες στο Λονδίνο οι Αγώνες της 30ης Ολυμπιάδας.
Εκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, μεταξύ των οκτώ ανθρώπων που μετέφεραν την Ολυμπιακή σημαία, στους οποίους στο τέλος προστέθηκε υποβασταζόμενος και ο 70χρονος πια Μοχάμεντ Αλι.

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης ήταν ο πρώτος αθλητής που εισήλθε στο Ολυμπιακό Στάδιο, κρατώντας την ελληνική σημαία και δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη της παρέλασης των 204 αποστολών που μετέχουν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Την επίσημη έναρξη των Αγώνων κήρυξε η Βασίλισσα Ελισσάβετ, ο πρώτος Πολιτειακός άρχων που κηρύσσει την έναρξη δύο Ολυμπιακών Αγώνων, αφού το ίδιο είχε συμβεί το 1976 στο Μόντρεαλ.

Στη μάχη οι Έλληνες

Στα προκριματικά της κολύμβησης αγωνίζονται σήμερα η Κρίστελ Βουρνά, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, η Νόρα Δράκου, η Θεοδώρα Γιαρένη και η Νέρι Νιαγκουάρα.

Στην κωπηλασία, οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας συμμετέχουν στην τρίτη προκριματική σειρά της δικώπου.

Στην ενόργανη γυμναστική, θα αγωνιστούν ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο και ο Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο.

Αργά το βράδυ - στις 23:00 ώρα Ελλάδας - η Βίκυ Αρβανίτη και η Μαρία Τσιαρτσιάνη δίνουν τον παρθενικό τους αγώνα στο τουρνουά του μπιτς βόλεϊ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...