Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η μυστηριώδης ζωή της Ελένης Μπούκουρα-Αλταμούρα

Η ζωή της πρώτης σπουδασμένης Ελληνίδας ζωγράφου Ελένης Μπούκουρα Αλταμούρα από το εξαιρετικό βιβλίο της Ρέας Γαλανάκη, μεταφέρεται τώρα στη θεατρική σκηνή με ερμηνεύτρια την Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου.

Η ηθοποιός "συνομιλεί" με το βραβευμένο μυθιστόρημα και ανιχνεύει τη μυστηριώδη ζωή της πρώτης Ελληνίδας ζωγράφου στη θεατρική μεταφορά του βιβλίου της Γαλανάκη, με τίτλο «Ελένη, ή ο Κανένας», που ανεβαίνει από τις 5 Μαρτίου για δεκαπέντε παραστάσεις στο θέατρο 'Ανεσις, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Η παράσταση ακολουθεί πιστά το βιβλίο και παρουσιάζει βήμα βήμα την διαδρομή της πρώτης Ελληνίδας ζωγράφου. Το ταξίδι στο βιβλίο αλλά και στη σκηνή ξεκινάει από τα παιδικά σχεδόν χρόνια της Ελένης Μπούκουρα στις Σπέτσες. Δείχνει ένα πλάσμα το οποίο κοιτάει τη θάλασσα και τα βότσαλα στο νησί και φαντασιώνεται άλλα, οδηγείται σε διαφορετικό κόσμο.

«'Εχουμε ένα κορίτσι που από πολύ μικρό, αντιλαμβάνεται ακόμα και τη φύση γύρω της σαν τέχνη. Το ταλέντο της ζωγραφικής το έχει από νωρίς την βλέπουμε νεαρή μαθήτρια έφηβο, στο παρθεναγωγείο Χιλλ όπου εκεί τιμωρείται για την μανία της να ζωγραφίζει και να αποτυπώνει τα σώματα των συμμαθητριών της στο χαρτί, μεχρι που στα 27 της με την υποστήριξη του πατέρα της ξεκινάει να πάει στην Ιταλία να σπουδάσει ζωγραφική σε μια εποχή που δεν γίνονταν δεκτές οι γυναίκες στα πανεπιστημία. Για να μπορέσει να σπουδάσει, ντύνεται αγόρι», εξηγεί η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...