Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο «ύπαρχος» του Τιτανικού ξύνεται στην… γκλίτσα του τσοπάνη στο υπόλοιπο Αττικής

Στην εκλογική περιφέρεια Αττικής, εξετάζει το ενδεχόμενο να πολιτευθεί- σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά την αποχώρηση του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Τις σκέψεις του- εικάζω, επηρεάζει το γεγονός ότι και έτερος εκλεγμένος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009, ο Βασίλης Οικονόμου, δεν θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια.

Με δύο απόντες, ο κ. Παπακωνσταντίνου ενδεχομένως σκέφτεται ότι μπορεί να διεκδικήσει εκλόγιμη θέση- για να μην αναχωρήσει για το εξωτερικό, πράγμα που εξετάζει κατά δήλωσή του.

Το 2009 το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει έξι έδρες και εκτός των προαναφερομένων είχαν εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου, η Εύη Χριστοφιλοπούλου (πρώτη σε σταυρούς) και οι κ. Παντελής Ασπραδάκης και Ντίνος Βρεττός (πέμπτος και έκτος αντιστοίχως).

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, για να επιχειρήσει, θεωρεί ότι έχει δυνατότητα να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση σε σταυρούς- θέση που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στη Βουλή.

Ωστόσο το υπόλοιπο Αττικής είναι μια δύσκολη εκλογική περιφέρεια, μεγάλη σε έκταση, στην οποία υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης πολλών χρόνων μεταξύ εκλογέων και βουλευτών.

Λογικά θα είναι δυσκολότερη αυτή τη φορά λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας απαξίωσης των πολιτικών και του κλίματος δημόσιας αποδοκιμασίας τους- ιδιαίτερα αυτών που φέρουν ευθύνες για την οικονομική πολιτική και ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ένας από αυτούς. Το κλίμα θα επιδεινώσει περαιτέρω το γεγονός ότι η περιφέρεια παράγει προϊόντα τα οποία αρέσκονται να χρησιμοποιούν εναντίον των πολιτικών- κακώς κατά τη γνώμη μας, οι αγανακτισμένοι πολίτες, όπως τα ζαρζαβατικά (Μαραθώνας) και τα αυγά (Μέγαρα).

Η γνωστή σχέση του κ. Παπακωνσταντίνου με την περιοχή, εμφανώς τουλάχιστον, είναι- όπως έχει αποκαλύψει το Πρώτο Θέμα, ένα οικογενειακό αυθαίρετο, μέσα σε αναδασωτέα περιοχή στη Βραυρώνα Αττικής, στον οικισμό Χαμολιά. Ίδωμεν…

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...