Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Έκλεισε το BTJunkie

Τον προηγούμενο μήνα η αμερικανική κυβέρνηση έκλεισε το Megaupload, κατηγορώντας την ιστοσελίδα για διάφορες παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων που στέρησαν κέρδη ύψους 500 εκατ. δολαρίων από ... κάποιους.
Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι του σάιτ είναι αυτές της εκβιαστικής συνωμοσίας, συνωμοσία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εγκληματική παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ ο ιδρυτής της ιστοσελίδας , Κιμ Σμιτς, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ύψους 50 ετών...

Προς αποφυγή λοιπόν παρόμοιων κυρώσεων, ο ιδρυτής του BTJunkie αποφάσισε να "κατεβάσει" την ιστοσελίδα του και να εγκαταλείψει τον χώρο της διαδικτυακής ανταλλαγής αρχείων.

Με μια λιτή ανακοίνωση στον διαδικτυακό τόπο στον οποίο μεγαλουργούσε μέχρι και εχθές, το BTJunkie μας αποχαιρετά.

"Φτάσαμε στο τέλος φίλοι μου. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αλλά αποφασίσαμε να κλείσουμε. Πολεμήσαμε για χρόνια για το δικαίωμα σας στην επικοινωνία, αλλά ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε. Ήταν εμπειρία ζωής, ευχόμαστε σε όλους σας τα καλύτερα"

Παρόλα αυτά, με δηλώσεις του στο TorrentFreak, ο ιδρυτής του BTJunkie εξέφρασε την ελπίδα του ότι άλλα σάιτ torrent θα μπορέσουν να συνεχίσουν, λέγοντας: " Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει"

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...