Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

«Πάτησε» ΑΕΚ και κορυφή!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ με το ίδιο σκορ που κέρδισε τον ΠΑΟΚ και πλέον πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ο Μέλμπεργκ στο 5ο λεπτό και ο Μιραλάς στο 23ο, χάρισαν τη νίκη στον Θρύλο με 2-0, ο οποίος πλέον πηγαίνει με άλλη ψυχολογία στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Ρούμπιν για το Europa League.

Για ακόμα μια φορά ήρθε η νίκη στον Ναό και για μια ακόμα φορά, ο Θρύλος δεν δέχτηκε κανένα τέρμα σε εντός έδρας παιχνίδι του. Δείχνει να σοβαρεύεται την κατάλληλη στιγμή και αν συνεχίσει έτσι, θα ψάχνουμε τον δεύτερο σε λίγο καιρό.

"Τούρμπο" Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο τη νίκη για να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας και τα πήγε περίφημα μπορεί να πει κανείς. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ήταν θριαμβευτής στην Τούμπα, αλλά και οι παίκτες μας, μπήκαν σαν... ταύροι εν υαλοπωλείο στο γήπεδο Καραϊσκάκη και κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά να βάλουν την ΑΕΚ μέσα στα καρέ της. Μόνο ο... Μέγιερι δεν επιτιθόταν στην αντίπαλη περιοχή για να σημειώσει κάποιο τέρμα.

Ο Βαλβέρδε παρέταξε τους Μέγιερι, Τοροσίδη, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτη, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Καζίμ και Τζιμπούρ και ήδη στο πρώτο λεπτό, πήγε να... πέσει το γήπεδο, σε έναν ιδιαίτερο αγώνα, καθώς ακολουθούσε τις ιδιαίτερες ημέρες της τραγωδίας της Θύρας 7. Ο Μιραλάς σέντραρε από τα αριστερά της άμυνας της ΑΕΚ και ο Μανιάτης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Αραμπατζή. Το πλασέ του, όμως, δεν ήταν και το καλύτερο, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

"Μύριζε" γκολ. Φαινόταν το πράγμα και στο 2' ο Μιραλάς σούταρε, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, αλλά στο 5', είχαν... φαγωθεί τα... ψωμιά της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός εκτέλεσε κόρνερ με τον Ιμπαγάσα και ο Μέλμπεργκ σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά "κάρφωσε" την ομάδα της ΑΕΚ, κάνοντας το 1-0.

Το πάρτι είχε στηθεί από νωρίς. Καμία ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιταχθεί στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού και στο 12' παραλίγο να κάνει το 2-0, όταν ο Μιραλάς δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά στο 23' ο Βέλγος είχε άλλη άποψη. Μετά από πάσα του Τζιμπούρ, μπήκε στην περιοχή και με δεξί ωραίο σουτ στη δεξιά γωνία του Αραμπατζή, κατάφερε να κάνει το 2-0 και να τελειώσει στην ουσία τον αγώνα.

Από εκείνο το λεπτό και μετά, καταγράφηκε ένα μακρινό σουτ του Ιμπαγάσα στο 38' και πέντε λεπτά αργότερα, μια κεφαλιά του Λυμπερόπουλου. Ήταν φανερό πως ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα, κάτι λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως ακολουθεί και το παιχνίδι με αντίπαλο τη Ρούμπιν.

Το θέμα, πάντως, είναι πως σε όλο το Α' μέρος, ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα, απέναντι σε μια ΑΕΚ που απλά δεν είχε την ποιότητα να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Ο Ολυμπιακός με σωστή τακτική και έκρηξη, όποτε έπρεπε, κατάφερε να πετύχει αυτά τα δύο γκολ και να τεθεί... επικεφαλής της νίκης.

Μείωσε ταχύτητα, κράτησε δυνάμεις!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν απόλυτα φυσιολογικό να πέσει λίγο ο ρυθμός, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν φανερό πως σκεφτόταν τη Ρούμπιν Καζάν. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα κατάφερε να έχει εκ νέου την κατοχή της μπάλας και να δημιουργήσει μερικές ευκαιρίες για το 3-0, όπως στο 58', με τον Κοντοέ να θέλει να διώξει την μπάλα, αλλά να τη στέλνει κόρνερ και κοντά στα δοκάρια του Αραμπατζή. Στο 77' επίσης, ύστερα από κόρνερ του Ιμπαγάσα, ο Καζίμ κατάλαβε την κομπίνα και σούταρε δυνατά άουτ με τη μία, ενώ στο 83', ο Μέλμπεργκ έκανε την κεφαλιά, αλλά δεν μπόρεσε να "κερδίσει" τον αντίπαλο πορτιέρο.

Ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε για μία ακόμα φορά γκολ στο γήπεδό του, αλλά το σημαντικότερο είναι πως κέρδισε, περνώντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πέρασε αναίμακτα τους αγώνες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και τώρα πάει με άλλη ψυχολογία στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Ρούμπιν.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης (81 Μοντέστο), Ιμπαγάσα, Μιραλάς (66' Αμπντούν), Καζίμ (84' Χολέμπας), Τζιμπούρ

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Καφές, Μάκος (66' Ρίκκα), Βάργκας (81' Γκερέιρο), Μπέλεκ (61' Σιαλμάς), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος

gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...