Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΟΛΟΝΥΚΤΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΟΛΟΝΥΚΤΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τη χθεσινοβραδινή συμφωνία των αρχηγών κομμάτων:

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου διέψευσε ακόμη και αυτούς που πίστευαν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μια ισχυρή διαπραγματευτική ασπίδα. Τα επικοινωνιακά τερτίπια κανέναν δεν πείθουν και κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πια.

Για άλλη μια φορά τα κόμματα της κυβέρνησης υιοθετούν μέτρα που είναι όχι μόνο οριζόντια και καταστροφικά, αλλά πλήττουν περισσότερο τους πιο ευάλωτους, όπως τους νέους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, και συνολικά τη βιωσιμότητα της κοινωνίας και τις προοπτικές της οικονομίας.
Οι ευθύνες είναι τεράστιες, καθώς οι δεσμεύσεις σε ανέφικτους δημοσιονομικούς στόχους, δεν οδηγούν παρά μόνο στην έξωσή μας από το ευρώ.

Η παρούσα Βουλή δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα σε τέτοια έκταση και σε τέτοιο βάθος χρόνου, πολύ περισσότερο με διαδικασίες στα όρια της δημοκρατικής λειτουργίας. Αν θέλουν οπωσδήποτε να κυρώσουν το οικτρό αποτέλεσμα, ας το κάνουν κεντρικό θέμα των επερχόμενων εκλογών και ας το φέρουν για κύρωση το συντομότερο στην επόμενη Βουλή.
Η διέξοδος θα δοθεί από τους ίδιους τους πολίτες και την κοινωνία.»

Οι εκπρόσωποι Τύπου του κόμματος Ελεάννα Ιωαννίδου και Τάσος Κρομμύδας έκαναν την παρακάτω κοινή δήλωση:

«H κυβέρνηση τα έδωσε όλα. Ακόμα και όσοι πίστευαν σε διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα του κ Παπαδήμου διαψεύστηκαν οικτρά. Πρόκειται για μια συμφωνία καταστροφική για τη χώρα. Τα μέτρα μάλιστα πλήττουν περισσότερο τους νέους που δεν έχουν κανένα μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση. Η κύρωση της συμφωνίας πρέπει να γίνει το κεντρικό θέμα των εκλογών που πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα.»

Το Γραφείο Τύπου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...