Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Εσωκομματικός πυρετός σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι κρίσιμες συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, για τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας.

«Το νέο πρόγραμμα είναι δύσκολο και σκληρό, αλλά είναι η μόνη μας ελπίδα για να μην ζήσουμε ακραίες καταστάσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην ομιλία του στην ΚΟ του Κινήματος.

Το πραγματικό δίλημμα αναφορικά με το νέο πρόγραμμα που απορρέει από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι οι θυσίες που αυτό προβλέπει ή ακόμα περισσότερες θυσίες, εθνική ταπείνωση, περικοπές και εξαθλίωση, ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο Α. Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός της χώρας, ότι μετά την ολοκλήρωση του PSI θα επιβάλλει εκλογές.

Ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σμαράς ζήτησαν την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο οικονομικό πρόγραμμα και έθεσαν θέμα κομματικής πειθαρχίας στην αυριανή ψηφοφορία.

Στο μεταξύ, την παραίτησή της υπέβαλε στον πρωθυπουργό η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, λόγω της διαφωνίας της με τη νέα δανειακή σύμβαση. Την παραίτησή του υπέβαλε και ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ, Π. Στασινός , ενώ την Πέμπτη είχε παραιτηθεί ο υφυπουργός Εργασίας, Γ. Κουτσούκος.

Στο μεταξύ, η Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε ότι δεν ψηφίζει τα νέα μέτρα, ενώ την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, γνωστοποίησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Ιω. Μιχελογιαννάκης, Τρικάλων Χρ. Μαγκούφης και Ξάνθης Μάντατζη Μουχάμερ Τσετίν.

Εξάλλου, τον προβληματισμό του για τα νέα μέτρα εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...