Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

"Εμείς, οι Ευρωπαίοι φεντεραλιστές, είμαστε υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης"

«Καλά θα κάνει ο κ. Ρέσλερ να βρει άλλους τρόπους για να αποκτήσει ψήφους και επιρροή στον γερμανικό λαό. Η ψηφοθηρία και η δημαγωγία δεν είναι όπως φαίνεται ελληνικό ελάττωμα, μόνο, αλλά υπάρχει και σε άλλα κοινοβούλια.
Να βρει άλλους τρόπους για ψήφους, αντί να καλλιεργεί μύθους τέτοιου τύπου και ξεπερασμένους από την εποχή».

Με αυτό τον τρόπο, απάντησε, από το βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, στον αντιπρόεδρο της γερμανικής κυβέρνησης και πρόεδρο του κόμματος των Φιλελευθέρων, Φίλιπ Ρέσλερ, που με δηλώσεις του είχε κατηγορήσει τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν αντιμετωπίζει, με τη δέουσα συνέπεια, το θέμα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Αφορμή για την απάντηση αυτή του κ. Πάγκαλου ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, ότι δεν μπορεί κάθε μέρα ο «Βιετναμέζος» αντιπρόεδρος της Γερμανίας να προσβάλει χυδαιότατα τον κ. Χρυσοχοΐδη.

«Δεν μπορούν να μας λένε ακαμάτηδες και τεμπέληδες και να μην αντιδρούμε», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του κ. Πάγκαλου, όταν πρόεδρος του ΛΑΟΣ τον κάλεσε να διευκρινίσει αν πράγματι δήλωσε σε γαλλικό μέσο ενημέρωσης ότι είναι ικανοποιημένος με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

«Υπάρχει η Ευρώπη των πατρίδων και η Ευρώπη των λαών. Εμείς, οι Ευρωπαίοι φεντεραλιστές, είμαστε υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Μπορεί να διαφωνείτε, αλλά αυτό ούτε αμάρτημα είναι ούτε έλλειψη πατριωτισμού, αλλά ένα άλλο είδος πατριωτισμού», υπογράμμισε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε: «τώρα ανακαλύψαμε τα περί εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, όταν επί τόσα χρόνια εφαρμόζαμε την κοινή αγροτική πολιτική;»

Αναφερόμενος στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας, για την οποία ο κ. Καρατζαφέρης είχε επισημάνει τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει πρόβλημα η χώρα, αν δεν γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες και συμμαχίες, ο κ. Πάγκαλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «με βάση τα δεδομένα που μπορεί κανείς να προβλέψει από μετεωρολογικής άποψης για καλό καιρό, δεν υπάρχει πρόβλημα αερίου ή πετρελαίου και δεν υπάρχει λόγος πανικού και σύγχυσης».

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...