Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Έως και το Σάββατο η κακοκαιρία

Έως και το Σάββατο θα συνεχισθεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Σταδιακή ύφεση παρουσιάζουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν τις τελευταίες ώρες τη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους.

Χιόνια πέφτουν στην Φλώρινα, την Έδεσσα, τα Γιαννιτσά και στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί στη Φλώρινα (-8 βαθμοί Κελσίου), την Κοζάνη (-6), την Αλεξανδρούπολη (-4), ενώ στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν (-1). Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας.

Λόγω έντονης χιονόπτωσης είναι αποκλεισμένα είκοσι δημοτικά διαμερίσματα στο δήμο Πύλης των Τρικάλων, καθώς επίσης έξι ορεινά δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Καλαμπάκας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει ο Έβρος, από τις πλημμύρες, καθώς συνεχίζεται η αυξημένη εισροή νερών στην ελληνική κοίτη του ποταμού, από την Βουλγαρία.

Στον οικισμό Ορμενίου της Ορεστιάδας πλημμύρισαν μέχρι στιγμής συνολικά 80 σπίτια και απεγκλωβίστηκαν συνολικά 27 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε σπίτια συγγενών τους.

Την ίδια ώρα, στο νομό Καρδίτσας, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, υπερχείλισαν ποτάμια και ρέματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αγροτικές και πεδινές περιοχές σε έκταση 2.000 στρεμμάτων.

Κλειστή είναι από το πρωί η λεωφόρος Πάρνηθας, λόγω χιονόπτωσης, από το τελεφερίκ και πάνω.
Δυσχέρειες στην κυκλοφορία επίσης παρατηρούνται σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και της βόρειας Πελοποννήσου.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν κατα τόπους και φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Απο το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους απο το λιμάνι του Λαυρίου. Απο τον Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται κανονικά.

Επίσης, δεν γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...