Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Το Παρίσι διαπραγματεύεται με τη Ρωσία νέο σχέδιο απόφασης για Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για ένα νέο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία και το Παρίσι επιθυμεί να συζητήσει τη δημιουργία "ανθρωπιστικών διαδρόμων" στη χώρα.

"Διαπραγματευόμαστε ένα σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να πείσουμε τους Ρώσους", δήλωσε ο Αλέν Ζιπέ στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Ο ίδιος είπε ότι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα ψηφίσει αύριο Πέμπτη ένα "συμβολικό" σχέδιο απόφασης το οποίο θα αυξήσει την πίεση προς την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Το Παρίσι ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι δημιούργησε ένα ταμείο έκτακτης βοηθείας για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που θέλουν να βοηθήσουν τον συριακό λαό και θα προτείνει τη δημιουργία ενός αντίστοιχου, σε διεθνές επίπεδο, την επόμενη εβδομάδα κατά τη συνάντηση στην Τυνησία των διεθνών δυνάμεων με τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, στο πλαίσιο της ομάδας "Φίλοι της Συρίας" για να εξετάσουν τους τρόπους ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης.

"Η ιδέα της δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρόμων που πρότεινα ώστε να επιτραπεί στις ΜΚΟ να φθάσουν στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται σκανδαλώδεις σφαγές θα πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας", είπε ο Ζιπέ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...