Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Οδηγούν σε απόγνωση τέσσερις γενιές!

Την ώρα που επετεύχθη η συμφωνία για τα νέα μέτρα, οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, το 1/3 του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και όλα αυτά χωρίς να έχουν εφαρμοστεί ακόμα τα νέα μέτρα!

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο ελληνικός λαός τις δραματικές διαπραγματεύσεις που γίνονται με φόντο την απειλή για χρεοκοπία της χώρας μας.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι τελικά επετεύχθη συμφωνία για τα νέα μέτρα μετά την αφόρητη πίεση των δανειστών και ο Ευαγ. Βενιζέλος θα καταθέσει στο Eurogroup τη συνολική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας.

Το νέο μνημόνιο, με βάση τα δεδομένα που απορρέουν από τη χτεσινή διαβούλευση των πολιτικών αρχηγών, αναμένεται να δημιουργήσει εργασιακό μεσαίωνα και να οδηγήσει στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.
Ο «Αρμαγεδώνας» που θα πλήξει τους εργαζομένους προβλέπει μειώσεις μισθών ως και 40% καθώς και «μαχαίρι» 22% στον κατώτατο, που διαμορφώνεται στα 586 ευρώ.

Σε πρωτοφανή επίπεδα πέφτουν οι μισθοί των νέων κάτω των 25 ετών, οι καθαρές αποδοχές των οποίων θα πέσουν κοντά στα 400 ευρώ.
Το ζοφερό κλίμα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα νέα στοιχεία για την ανεργία, η οποία εκτινάχτηκε το Νοέμβριο στο 20,9%, με τους ανέργους ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Το «τσουνάμι» των νέων μέτρων βάζει «βόμβα» και στο Δημόσιο, ανοίγοντας την πόρτα για απολύσεις 15.000 υπαλλήλων.

Στη σκιά των οδυνηρών μέτρων που έρχονται, θα διεξαχθεί το σημερινό Eurogroup όπου θα εξετασθούν η συμφωνία για την νέα δανειακή σύμβαση και η έκθεση της τρόικα για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, χωρίς ωστόσο να αναμένεται απόφαση για το νέο πρόγραμμα ή το PSI.

Μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων εξακολουθούν να είναι, πάντως, οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων που προέβλεπε το σχέδιο του μνημονίου και για τις οποίες δεν επήλθε συμφωνία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες και έχει συναντήσεις με Κοινοτικούς αξιωματούχους. Τον υπουργό συνοδεύουν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Ζανιάς, και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

Ο κ. Βενιζέλος και οι εκπρόσωποι της τρόικα κ.κ. Πόλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μόρς (ΕΕ) και Κλάουζ Μαζούχ (ΕΚΤ) αναμένεται να ενημερώσουν σε βαρύ κλίμα, λόγω της εξέλιξης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για το νέο ελληνικό πρόγραμμα και για τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για την εξέλιξη των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας μέχρι το 2015.

Στο Eurogroup θα εξετασθούν το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2012, αλλά και η συμμετοχή του επισήμου τομέα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Παρόντες στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα είναι η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης κ. Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες από την Φρανκφούρτη μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων τους συμβουλίου νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Το χρονικό των εξελίξεων

15:20 Επετεύχθη συμφωνία για τα νέα μέτρα. Ο Ευαγ. Βενιζέλος θα καταθέσει στο Eurogroup τη συνολική συμφωνία.

12:56 Διάλογος εκτός ορίων μεταξύ Σαμαρά-Βενιζέλου- «Ποιος είσαι εσύ που μιλάς;»

12:38 Εξετάζεται δάνειο 30 δισ. για να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία- Στις Βρυξέλλες σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ

12:27 Όλες οι αλλαγές που φέρνει το νέο μνημόνιο στην αγορά εργασίας- Τι ισχύει σήμερα και τι θα ισχύσει με τα νέα μέτρα

12:26 Σε δυσμενή θέση η Ελλάδα στο Eurogroup- Δεν αναμένεται απόφαση για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση

12:07 «Ηγεσία πολιτικών νάνων που υπογράφει την υποδούλωση της χώρας»- Δριμεία επίθεση στα κόμματα από τον Α. Τσίπρα

11:50 Ανεύθυνοι οι Έλληνες πολιτικοί- Έναντι των Ελλήνων αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαίων

11:34 Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μανώλης- Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χθεσινή συμφωνία των πολιτών αρχηγών

11:26 Η τρόικα θέλει πιο ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις και εξαγωγές- Προωθεί βελτίωση του επενδυτικού νόμου

11:23 Εκλογές στις 4 Μαρτίου ζήτησε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης- «Η χώρα μας χρειάζεται να επανακαθορίσει το πολιτικό της σύστημα»

11:01 «Εγώ με αυτά τα μέτρα δεν μπορώ να μείνω γραμματέας»- Mε παραίτηση από τη θέση του γραμματέα συνδικαλιστικού της Νέας Δημοκρατίας απειλεί ο Γιάννης Μανώλης

10:35 Η «ελληνική τραγωδία»- Νew Υork Τime: Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τα χρήματα της Ευρώπης

10:28 Στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών- Σε ποιες κινήσεις θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση

10:06 Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα- Στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

09:42 Σημείο τριβής παραμένουν οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων- Τι περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο

09:19 «Θα καταψηφίσω το νέο μνημόνιο»- Θα καταψηφίσει το νέο μνημόνιο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Όπως είπε η νέα σύμβαση θα επιτείνει τη λιτότητα και την ύφεση.

08:04 Συμφωνία σε όλα πλην της απαίτησης της τρόικας για μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων προέκυψε μετά από οκτώ ώρες σύσκεψης ανάμεσα στον Λ. Παπαδήμο, τον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά, καθώς σύμφωνα «ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις» προαναγγέλλοντας σχεδόν την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

06:05 «Υπάρχουν ακόμη ζητήματα για διευκρίνιση μέχρι το Eurogrοup», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών εξερχόμενος από την ολονύχτια διαπραγμάτευση, λίγο πριν αναχωρήσει για Βρυξέλλες.

03:00 Ο Λ.Παπαδήμος συνεχίζει την διαπραγμάτευση. Πληροφορίες για μία τουλάχιστον τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς

02:09 Ολονύχτιες διαβουλεύσεις με αιχμή τις συντάξεις -Στη Μουρούζη ο Σαμαράς, στην Ιπποκράτους ο Παπανδρέου

01:50 Τι είπε ο Γ. Καρατζαφέρης στη σύσκεψη αρχηγών - «Όσα ζήτησα περί απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν υλοποιήθηκαν»

01:29 «Προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιγότερο» - Σαμαράς: Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, υπάρχει ένα θέμα με τις συντάξεις

01:19 «Η συμφωνία πρέπει να κλείσει απόψε» - Οι δανειστές δεν έδωσαν κανένα περιθώριο νέας διαπραγμάτευσης

01:01 Δραματικές ώρες για την Ελλάδα - Με την τρόικα συναντάται αυτή την ώρα ο Λ. Παπαδήμος

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

23:04 Πού κολλάει η διαπραγμάτευση - Τι ζητάει η τρόικα

22:27 Ύφεση 5% «υπόσχεται» για το 2012 το νέο Μνημόνιο - στόσο είναι μεγάλη η αβεβαιότητα για την εφαρμογή του προγράμματος

20:58 Σε 43 σελίδες γκρεμίζουν το εισόδημα των Ελλήνων - Όλο το κείμενο της τρόικας!

20:25 Συνεδριάζουν αύριο στο Παρίσι για το «κούρεμα» - Σύνοδο των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας ανακοίνωσε το IIF

20:12 Ανατρέπει τα πάντα η τρόικα - Όλα τα μέτρα-σοκ που συζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί

20:10 Ζητούν δέσμευση αντί υπογραφών των αρχηγών - Κάτω από τη δανειακή σύμβαση θα μπει μόνο η υπογραφή Παπαδήμου 20:02 Διχασμένη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα συμμετάσχει στο «κούρεμα»

19:28 Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup αύριο - Στις Βρυξέλλες στις 7 το απόγευμα οι υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης

17:16 Τι γράφει το μήνυμα-«φωτιά» που έλαβε ο Αντώνης Σαμαράς - Έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του ίδιου και των συνεργατών του

17:09 Δραματική σύσκεψη, από τις 5 μ.μ. συνεδριάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί - Έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...