Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Σκηνοθετημένη ληστεία κατήγγειλε 47χρονος και παραπέμπεται σε δίκη

Λιγότερο από 24 ώρες για να επιβεβαιωθεί η χθεσινή μας εκτίμηση ότι τα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς στο νησί μας συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με το “καλάθι” των κρουσμάτων να περιλαμβάνει από συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή, μέχρι απόπειρα ληστείας σε βάρος 47χρονου έξω από το Οικοτροφείο και δικογραφία για απάτη και ψευδορκία που σχηματίσθηκε σε βάρος 45χρονου, εκπροσώπου εταιρείας ταχυμεταφορών.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι παρά τα συμβάντα, τα οποία καθημερινά μας προβληματίζουν ως κοινωνία, υπάρχει και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και από ό,τι φαίνεται, η Αστυνομική Διεύθυνση και ιδίως το Τμήμα Ασφαλείας τα καταφέρνει αρκετά καλά στον τομέα αυτό, δεδομένου ότι, παρά τις ελλείψεις προσωπικού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Δικογραφία, λοιπόν, για απάτη και ψευδορκία σχηματίσθηκε σε βάρος 45χρονου, εκπροσώπου εταιρείας ταχυμεταφορών, ο οποίος την 11 Απριλίου 2011 είχε καταγγείλει ότι δύο άγνωστοι δράστες τον πυροβόλησαν τρεις φορές από κοντινή απόσταση και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν αναφερθεί τότε από το θύμα, γύρω στις 6.30 το πρωί, της ανωτέρω ημερομηνίας ξεκίνησε με τη μηχανή του από τις Βολίμες για να πάει στη χώρα και στο Μακρύ Γιαλό είδε έναν άνδρα στην απέναντι πλευρά, ο οποίος ήταν πεσμένος στο οδόστρωμα και έκανε νεύμα, ζητώντας βοήθεια.

Ο παθών σταμάτησε, όμως όταν πήγε προς το μέρος του τραυματία, ένας άλλος δράστης τον χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού με σιδηρολοστό. Ωστόσο, το θύμα δεν τραυματίστηκε, διότι φορούσε κράνος. Στη συνέχεια, όμως, ο δράστης έβγαλε πιστόλι και τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο χέρι. Μια δεύτερη σφαίρα πήγε στην κοιλιακή του χώρα, όμως σύμφωνα με τη μαρτυρία του αυτή “σταμάτησε” στο κινητό του τηλέφωνο και δεν τον χτύπησε!

Αμέσως μετά, οι δύο δράστες πήραν 13.000 ευρώ και έφυγαν, πυροβολώντας και το λάστιχο της μηχανής, προκειμένου το θύμα να μην έχει τη δυνατότητα να τους ακολουθήσει. Ο 47χρονος ειδοποίησε την Αστυνομία μία ώρα αργότερα , ενώ σε ερώτηση που του έγινε γιατί δεν πήρε τηλέφωνο νωρίτερα, απάντησε πως είχε χαλάσει το κινητό του από τη σφαίρα που δέχτηκε. 

Να προστεθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας ταχυμεταφορών στην πόλη και πριν από μία εβδομάδα περίπου είχε καταγγείλει ότι του άρπαξαν χρηματοκιβώτιο, που περιείχε 15.000 ευρώ. Από την αξιολόγηση ευρημάτων και στοιχείων της προανάκρισης και αποτελεσμάτων εξειδικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων, προέκυψε ότι η καταγγελία του 45χρονου στερούνταν βασιμότητας, προκαλώντας την εύλογη απορία γιατι προέβη σε μια τέτοια ενέργεια. 

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδορκία και απάτη, η οποία θα διαβιβασθεί στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...