Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Στις 3 το μεσημέρι η συνάντηση Παπαδήμου - πολιτικών αρχηγών

Το αναλυτικό σχέδιο του νέου οικονομικού προγράμματος, που παρέλαβαν νωρίς το πρωί από το Μέγαρο Μαξίμου, μελετούν τα επιτελεία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ο υφιστάμενος προγραμματισμός προβλέπει, αργότερα σήμερα και πιθανότα γύρω στις 3 το μεσημέρι, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, εντός της ημέρας, προκειμένου να εγκριθεί κατ΄ αρχήν το πρόγραμμα.

Πηγές από το ΛΑΟΣ, ανέφεραν ότι οι επιτελείς του Γιώργου Καρατζαφέρη περιμένουν την επίσημη μετάφραση του κειμένου -το οποίο είναι συνταγμένο στην αγγλική γλώσσα- από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να προσέλθει ο κ. Καρατζαφέρης στη σύσκεψη των αρχηγών.

Αύριο, Πέμπτη, το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών σε ειδική συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή με στόχο να ψηφιστεί την Κυριακή με διαδικασίες κατεπείγοντος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, η ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δεχθεί να συμβάλει στη μείωση του χρέους της Ελλάδας και να διευκολύνει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας για τη χώρα.

Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές που είναι σε γνώση των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σημειώνει ότι η ΕΚΤ έχει συμφωνήσει να ανταλλάξει τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που είχε αγοράσει στη δευτερογενή αγορά, σε τιμές χαμηλότερες της ονομαστικής αξίας τους, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει επιτυχής κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για το "κούρεμα" των ομολόγων των ιδιωτών πιστωτών (PSI).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...