Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

1 χρόνος Καμίνης - Μπουτάρης

Απολογισμό του πρώτου χρόνου της θητείας τους κάνουν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν στο διαδικτυακό περιοδικό του ΑΜΠΕ, «Muteline».
"Ήταν ένας χρόνος νοικοκυρέματος. Ένας πρώτος χρόνος, που πιστεύω, ότι τέθηκαν οι βάσεις για να κάνουμε την Αθήνα αντάξια των προσδοκιών των δικών μας αλλά και των δημοτών της", δηλώνει ο Γ. Καμίνης.

Τον πρώτο χρόνο της θητείας μας, τονίζει ο Γ. Καμίνης, πετύχαμε εξοικονόμηση, σχεδόν 30% στις δαπάνες, εξοφλώντας και ένα μεγάλο μέρος των οφειλών μας σε προμηθευτές. Κι αυτό την ώρα που συγκρατήσαμε τα δημοτικά τέλη και που η ύφεση προκαλεί σημαντικές διαρροές στα έσοδά μας από τα δημοτικά τέλη.

Ο δήμαρχος θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι "έπειτα από ένα έτος στη δημοτική αρχή, καταφέραμε να μειώσουμε τα χρέη μας προς προμηθευτές, δηλαδή προς την πραγματική οικονομία, την αγορά, της πόλης κατά περίπου 50%, από περίπου 40 εκατ. ευρώ στα 20 εκατ. ευρώ. Επιπλέον καταφέραμε αντί να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη, όχι μόνο να τα παγώσουμε (για το 2011), αλλά και να τα μειώσουμε (για το 2012) για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά 7,5%".

Ο Γ. Μπουτάρης εξηγεί: "Πώς το πετύχαμε αυτό; Περιορίσαμε κατά το ένα τρίτο περίπου τις πλασματικές υπερωρίες που αποτελούσαν τον κανόνα προηγουμένως, και μειώσαμε κατά περίπου 20%-30% τις ελαστικές δαπάνες κυρίως με ορθή διαχείριση της προμήθειας και ανάλωσης προϊόντων και υπηρεσιών που χρειάζεται ο δήμος".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...