Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ρεν: Κλείνει άμεσα η συμφωνία για το PSI

«Αν όχι σήμερα, μέσα στο Σαββατοκύριακο»

Η συμφωνία της Ελλάδας με τους ιδιώτες πιστωτές για την ανταλλαγή ομολόγων επίκειται, όπως δήλωσε από το Νταβός ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Όλι Ρεν, σημειώνοντας πως θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του Ιανουαρίου –δηλαδή την Τρίτη- και όχι το Φεβρουάριο.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία. Αν όχι σήμερα, τότε μέσα στο Σαββατοκύριακο και κατά προτίμηση μέσα στο Γενάρη, όχι το Φεβρουάριο», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Nestle Fitness

Η συμφωνία αυτή θα πρέπει όμως να είναι φιλόδοξη και να εξασφαλίσει ότι το σύνολο του ελληνικού χρέους θα υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ της Ελλάδας ως το 2020, όπως έχει ήδη απαιτήσει το ΔΝΤ, προειδοποίησε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος συμμετείχε στην ίδια συζήτηση με τον Ρεν στο Νταβός.

Ωστόσο ο Σόιμπλε δεν διευκρίνισε πώς θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί αυτός ο στόχος της μείωσης του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η πρόταση των ιδιωτών πιστωτών (τράπεζες, επενδυτικά ταμεία...) δεν επιτρέπει να περιοριστεί το ελληνικό χρέος περισσότερο από το 130% του ΑΕΠ.

newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...