Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Το πρώτο σκάνδαλο της κυβέρνησης Μόντι (αλά ελληνικά...)

Στον ιταλικό Τύπο φιγουράρει από χθες το πρώτο σκάνδαλο της κυβέρνησης Μόντι, που οδήγησε σε παραίτηση τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Κάρλο Μαλινκόνικο. Ο υφυπουργός φέρεται να δέχθηκε «δώρο» πολυτελείς διακοπές στην Τοσκάνη από επιχειρηματία, που εμπλέκεται στην υπόθεση με τις παράνομες αναθέσεις έργων στην περιοχή Λ' Ακουίλα, που δοκιμάστηκε από τον φονικό σεισμό του 2009.

Ήδη, ο Μαλινκόνικο συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και του υπέβαλε την παραίτησή του, παρά το γεγονός ότι δεν θεωρεί πως έκανε κάτι κακό. Παρόλα αυτά - όπως είπε - επιθυμεί να υπερασπίσει καλύτερα την εικόνα του και να μην υπονομεύσει την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της νεοσύστασης κυβέρνησης.
Εκτός από τον υφυπουργό στην επικαιρότητα βρίσκεται και ο επιχειρηματίας Φραντσέσκο Ντε Βίτο Πισιτσέλι, ο οποίος φέρεται να ανέλαβε να τακτοποιήσει τον λογαριασμό για τις διακοπές του Μαλινκόνικο το 2007 και το 2008 στο Αρτζεντάριο, παραθαλάσσιο θέρετρο της κεντρικής Ιταλίας. Το ύψος των εξόδων ανέρχεται στα 19876 ευρώ, όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ.

Αίσθηση έχει προκαλέσει και η τηλεφωνική συνομιλία που δημοσιεύει η εφημερίδα η Repubblica, μεταξύ του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Μαλινκόνικο και του Πισιτσέλι, με τον δεύτερο να προτρέπει τον ξενοδόχο «να μην αφήσει τον πολιτικό να πληρώσει τον λογαριασμό». Ο επιχειρηματίας θεωρείται ότι συνδέεται στενά με τον πρώην πανίσχυρο πρόεδρο της επιτροπής δημοσίων έργων 'Αντζελο Μπαλντούτσι, που εμπλέκεται σε έρευνα για παράνομη ανάθεση εργολαβιών του ιταλικού δημοσίου.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...