Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Τέλος στο σερί του Ολυμπιακού

Η πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από το θέαμα, τα πολλά γκολ και τα συναρπαστικά ματς. Πως θα μπορούσε άλλωστε όταν στις οκτώ αναμετρήσεις του διημέρου καταγράφηκαν μόλις οκτώ γκολ;
με τέτοια πενιχρή συγκομιδή όπου παρόμοια δεν έχει σημειωθεί στο εν εξελίξει πρωτάθλημα, μάλλον τυχεροί θα πρέπει να νιώθουν οι 850 που παρακολούθησαν τον αγώνα Λεβαδειακού-ΑΕΚ και οι 2.500 που πήγαν στο Περιστέρι. Ηταν τα μόνα ματς που μπήκαν δύο γκολ!

Το αποτέλεσμα που προκάλεσε έκπληξη ήταν η λευκή ισοπαλία στο Καυτανζόγλειο. Οι τυπικά γηπεδούχοι με γραμμή Μαζινό στην άμυνα, σήμα κατατεθέν του Κατσαβάκη, κατάφεραν να εγκλωβίσουν έπειτα από την ΑΕΚ και τους ερυθρόλευκους. Η Δόξα έβαλε τέλος στο σερί του πρωτοπόρου που μετρούσε οκτώ σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός είχε να απωλέσει βαθμούς από τις 27 Νοεμβρίου όταν είχε ηττηθεί στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Από τότε, για πρώτη φορά χθες οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν σκόραραν.

Στο γενικότερο εκνευρισμό που παρατηρείται στους Πειραιώτες έπειτα από την χθεσινή ισοπαλία υπάρχει κι ένα θετικό στατιστικό στοιχείο. Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε επτά αγώνες χωρίς να δεχθεί γκολ κι αν τα καταφέρει στο επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό να κρατήσει την εστία ανέπαφη θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των οκτώ αγωνιστικών δίχως γκολ που κρατά από το 1974!

Εκτός του Ολυμπιακού η αγωνιστική "έβγαλε" ορισμένα ακόμη ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν πανηγυρίσει γκολ σε όλα τα ματς που έχουν δώσει έως τώρα. Ένας εξ' αυτών ο Λέτο συνεχίζει να σκοράρει, φτάνοντας πλέον τα 15 γκολ σε 13 ματς φέτος. Συνολικά μετρά 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις τον καιρό που αγωνίζεται στην Ελλάδα.

Πριν από τρία χρόνια ο Δημήτρης Σιαλμάς είχε πετύχει για πρώτη φορά δύο γκολ σε ένα ματς. Το είχε καταφέρει με το φανέλα του Πανιώνιου στο Κλεάνθης Βικελίδης. Εκείνη η αναμέτρηση είχε τελειώσει 3-3.

Ο Αρης δεν έχει ηττηθεί ποτέ στις εντός έδρας αναμετρήσεις του με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο χθεσινό ματς ο Καστίγιο έφτασε τα 50 γκολ στην εν Ελλάδι καριέρα του. Εν τω μεταξύ οι Ηπειρώτες αγνοούν τη νίκη από τις 2 Οκτωβρίου. Πέρασαν από τότε εννέα αγωνιστικές με απολογισμό έξι ήττες και τρεις ισοπαλίες.

Εξαιρετική παράδοση έχει και ο Ατρόμητος στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ. Μετρά πλέον πέντε νίκες, σε επτά ματς. Ο Ντένις Επστάιν σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ατρόμητου. Στο ίδιο ματς ο Νίκος Αναστόπουλος συμπλήρωσε 100 αγώνες στην "μεγάλη" κατηγορία με απολογισμό 26 νίκες, 27 ισοπαλίες και 47 ήττες.

Τέλος στον αγώνα του Παγκρήτιου ο Φανούρης Γουνδουλάκης συμπλήρωσε 200 συμμετοχές στην Α' έχοντας σκοράρει έως τώρα 20 φορές.

pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...