Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ακόμη και μόνη της λέει η Γαλλία ότι θα επιβάλει φόρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών

Βιάζεται το Παρίσι παρά τις αντιδράσεις

Ο Ν. Σαρκοζί λέει ότι θα προχωρήσει στην επιβολή του φόρου μέσα στο 2012, ωστόσο η Α. Μέρκελ επιμένει ότι αυτό πρέπει να γίνει ταυτόχρονα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

Πραγματικότητα θα γίνει μέσα στο 2012 ο φόρος επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, τόνισε την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Γαλλία θα προχωρήσει στην επιβολή του φόρου, ακόμα και αν χρειασθεί να το κάνει μόνη της, χωρίς να περιμένει τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οι οποίες επιμένουν στην ανάγκη της ταυτόχρονης εφαρμογής του φόρου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

MIssion Frappossible«Καθώς ένα σημαντικό τμήμα της κρίσης πηγάζει από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, είναι πάνω απ' όλα ένα ηθικό θέμα», είπε ο κ. Μπαρουέν.

Τον Δεκέμβριο, είχε πει ότι ο φόρος αυτός θα επιβληθεί στην Ευρώπη το 2013, ωστόσο την Παρασκευή ανέφερε ότι θέλει να επισπεύσει το χρονοδιάγραμμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, υψηλόβαθμος σύμβουλος του Ν. Σαρκοζί, είπε ότι η Γαλλία θα αποφασίσει για τον φόρο ώς τα τέλη Ιανουαρίου και θα τον εφαρμόσει μέχρι τα τέλη του έτους, ώστε να δείξει ένα παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη.


Ερωτηθείς αν το Παρίσι θα υιοθετήσει τον φόρο, ακόμα και αν η Γερμανία δεν κάνει κάτι τέτοιο, ανέφερε:

Θα συνεχίσουμε να συζητούμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, αλλά η Γαλλία είναι έτοιμη να οδηγήσει αυτό το θέμα [...] και ελπίζει ότι θα φέρει και άλλους μαζί.»

Ωστόσο, πέρα από τη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, αλλά και η Κομισιόν, ζήτησαν από τη Γαλλία να μην προχωρήσει μόνη της.

Το θέμα αυτό, όπως και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, θα κυριαρχήσουν την ερχόμενη Δευτέρα στη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί στο Παρίσι.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...