Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Σε τιμές χονδρικής τα ψώνια στην αγορά του Ρέντη

Πτώση του τζίρου στην Κεντρική Αγορά Αθηνών

Σε τιμές χονδρικής θα μπορούν να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους οι καταναλωτές στην αγορά του Ρέντη, από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος του χρόνου.

Προϋπόθεση για τις αγορές των καταναλωτών είναι ότι τα προϊόντα θα πρέπει να είναι συσκευασμένα σε συσκευασίες χονδρικής, (τελάρα, σακιά δεμάτια κλπ.). Σε κάθε περίπτωση το κέρδος είναι διπλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τιμές χονδρικής είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις τιμές λιανικής για τα ίδια προϊόντα. Ο καταναλωτής θα πρέπει να προσκομίσει πλήρη στοιχεία για την έκδοση τιμολογίου λιανικής (ονοματεπώνυμο-διεύθυνση-Α.Φ.Μ.).

Τις αποφάσεις αυτές έλαβαν οι έμποροι της Λαχαναγοράς (μέλη του Συνδέσμου Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Αθηνών και τα αρμόδια υπουργεία, μπαίνοντας με τον τρόπο αυτό στο κλίμα της εποχής.

Τα φρούτα και τα λαχανικά στη χώρα μας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Ελέγχου της Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, πωλούνται έως και 61% φθηνότερα από τα ίδια προϊόντα σε χώρες όπως η Γαλλία, η Αγγλία, το Βέλγιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιστοίχως.

Στο μεταξύ κάθετη πτώση στο τζίρο τους έχουν οι επιχειρήσεις στην Κεντρική Αγορά Αθηνών και αρκετές βρίσκονται στα πρόθυρα του κλεισίματος, σύμφωνα με στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών Π. Σταμπολίδης.

Η μείωση του τζίρου για τις επιχειρήσεις κρέατος κατά το τρέχον έτος κυμαίνεται στο περίπου 50% σε σχέση με το 2010, ενώ στις επιχειρήσεις οπωροκηπευτικών η μείωση κινείται στην περιοχή του 40%

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...