Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Συρία: Επίθεση της συριακής Αεροπορίας σε προπύργιο των ισλαμιστών

H Αεροπορία της Συρίας βομβάρδισε την Πέμπτη την πόλη Μλέιχα νοτιοανατολικά της Δαμασκού, προπύργιο των εξεγερμένων το οποίο προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να ανακαταλάβουν οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, όπως ανακοίνωσε το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στους περίπου 23 αεροπορικούς βομβαρδισμούς προστέθηκαν πυρά από πυραύλους εδάφους-εδάφους, ενώ μάχες σημειώνονταν μεταξύ των εξεγερμένων, με την υποστήριξη μαχητών του Μετώπου αλ-Νούσρα, και του στρατού που υποστηρίζεται από τη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε στις αρχές της άνοιξης επίθεση για την ανακατάληψη της Μλέιχα, στρατηγικής σημασίας πόλης που βρίσκεται κοντά στο δρόμο προς το αεροδρόμιο στην περιοχή της ανατολικής Γούτα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων και την οποία πολιορκεί ο στρατός.

Την ίδια στιγμή, κάτοικοι της συνοικίας αλ Χάτζαρ αλ Άσουαντ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και βρίσκεται νότια της Δαμασκού, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι τους έχει κόψει την παροχή νερού εδώ και δυόμιση εβδομάδες.

«Περίπου 20.000 άνθρωποι ζουν εδώ, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Το καθεστώς θέλει να πιέσει τους πολίτες ώστε οι εξεγερμένοι να υπογράψουν εκεχειρία με τον στρατό» δήλωσε ο ακτιβιστής Ράμι αλ Σάγεντ.

«Οι άνθρωποι υποφέρουν από φλεγμονές και ασθένειες του πεπτικού συστήματος γιατί πίνουν βρώμικο νερό» ανέφερε.

Σε άλλο μέτωπο στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, ομάδα που συνδέεται με τους ισλαμιστές μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙSIS) απήγαγε δύο διοικητές των εξεγερμένων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...