Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Ελλάδα-Βουλγαρία θα κατασκευάσουν αγωγό φυσικού αερίου!


Στην κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου (IGB), που θα συνδέει την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, συμφώνησαν σήμερα Πέμπτη οι δυο χώρες στο περιθώριο του συνεδρίου Αthens Εnergy Forum. 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και ο βούλγαρος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Κράσιν Ντιμιτρόφ συμφώνησαν στη μεγαλύτερη δυνατή επιτάχυνση των διαδικασιών έτσι ώστε ο νέος αγωγός να λειτουργεί ταυτόχρονα με την υλοποίηση του αγωγού ΤΑP που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της Κασπίας στην Ευρώπη.

Την πλήρη υποστήριξη της βουλγαρικής κυβέρνηση στην κατασκευή του “κάθετου” ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου εξέφρασε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας μιλώντας στο ενεργειακό φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Όπως είπε, πρόκειται για ώριμο και εξαιρετικής σημασίας έργο το οποίο θα συμβάλει στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός θα έχει μεταφορική ικανότητα 3 δισ. κυβικών μέτρων αερίου το χρόνο με δυνατότητα επέκτασης στα 5 δισ. Η τελική επενδυτική απόφαση, όπως ανακοίνωσε το ίδιο συνέδριο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Π. Μίχαλος θα ληφθεί φέτος και ο αγωγός μπορεί να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2016.

karfitsa.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...