Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου και Στουρνάρα στο Μαξίμου.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου και Στουρνάρα στο ΜαξίμουΟλοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 απόγευμα η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με Βενιζέλο και Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με κύριο θέμα την οικονομία και την τρόικα.

Η ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο, Ευάγγελο Βενιζέλο με τον υπουργό Οικονομικών παρών στο Μέγαρο Μαξίμου περιλαμβάνει όλους τους σκοπέλους που θα πρέπει να αποφύγει η κυβέρνηση, ενώ η άφιξη των εκπροσώπων της τρόικας αποτελεί το βασικότερο θέμα συζήτησης, ενόψει του νέου κύκλου των διαπραγματεύσεων την ερχόμενη εβδομάδα.
Το δημοσιονομικό κενό για το 2014, η διαθεσιμότητα και οι ομαδικές απολύσεις είναι τα σημαντικότερα ζητήματα, την ώρα που «φουντώνει» η συζήτηση για τις προοπτικές να βγει η χώρα μας στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014, μετά το τέλος του προγράμματος.
H συνάντηση γίνεται στον απόηχο της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στους Financial Times, στην οποία απαίτησε η τρόικα να γίνει πιο ρεαλιστική στις απαιτήσεις της. Στις ίδιες δηλώσεις, ο υπουργός αποκάλυψε το «Γιάννη ξέχνα το» που του απηύθηνε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το «κούρεμα» του χρέους, φράση που καλείται να χειριστεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Πηγή:newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...