Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Οι Έλληνες πεινάνε και ο Βενιζέλος δίνει 2,5 εκατ. ευρώ σε αλβανικό θέατρο!Την ώρα που οι εθνικές σκηνές στην Ελλάδα δεν έχουν να πληρώσουν φως, νερό, τηλέφωνο, ο ΥΠΕΞ Ε.Βενιζέλοςδεσμεύθηκε ότι θα δώσει 2,5 εκατ. ευρώ για το Εθνικό θέατρο της Αλβανίας!Στη χώρα που ζητάει κομμάτι της Ελλάδας και μιλάει για Τσαμουριά, και ταυτόχρονα ξυλοκοπεί τους Έλληνες Ορθοδόξους στην Πρεμετή.

Την υλοποίηση της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης να συνεισφέρει με το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην κατασκευή του εθνικού θεάτρου της Αλβανίας ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης, Νίκο Πελέσι.

Παράλληλα ο έλληνας υπουργός-σύμφωνα με το defencenet- αναφέρθηκε και στο θέμα της επέκτασης της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών που ξεκινά με την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ τονίζοντας ότι «είναι καθοριστική είναι πάντα η παραγωγή και η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και οι διασυνδέσεις των συστημάτων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό αφορά και γενικότερα την περιοχή της Μεσογείου».

Αναφερόμενος, τέλος, στην προοπτική ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι τα Τίρανα θα πρέπει να είναι έτοιμα να αποδεχθούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τους κανόνες του ευρωπαϊκού, νομικού και πολιτικού πολιτισμού

makeleio.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...