Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Στο Καρπενήσι σήμερα η Ολυμπιακή φλόγα


 Με πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον 18χρονο Ευρυτάνα  Γιάννη Αντωνίου άρχισε η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους η οποία θα διαρκέσει   πέντε ημέρες .
Το Ιερό Φως θα μεταφέρουν 250 λαμπαδηδρόμοι και θα περάσει από 33 πόλεις και 23 νομούς της χώρας.
Η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων  SOCHI 2014 σήμερα θα διασχίσει την Ευρυτανία με τελετή  υποδοχής στο Καρπενήσι.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η φλόγα θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου στις 18:35 ,θα ακολουθήσει τελετή με ανάκρουση  με σειρά των Ολυμπιακού Ύμνου, Εθνικού Ύμνου Ρωσίας, Εθνικού Ύμνου Ελλάδος και έπαρση των σημαιών των Ολυμπιακών Αγώνων, Ρωσίας και Ελλάδος με την ανάκρουση των αντίστοιχων Ύμνων.
Η Φλόγα θα καταφθάσει από τη δυτική είσοδο της πόλης, απ' όπου και θα την παραλάβει ο πρώτος λαμπαδηδρόμος. Ο δεύτερος λαμπαδηδρόμος θα βρίσκεται στο πάρκο των Αποδήμων Ευρυτάνων ενώ ο τρίτος- ο οποίος θα τη μεταφέρει μέχρι την Κεντρική Πλατεία- θα την παραλάβει στο ύψος του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου.
Την επόμενη ημέρα, στις 9.00, η Φλόγα θα αναχωρήσει με τον τέταρτο Ευρυτάνα λαμπαδηδρόμο, από την Κεντρική Πλατεία- μέσω της οδού Ζηνοπούλου προς την ανατολική έξοδο της πόλης.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η φλόγα περιλαμβάνει τις εξής πόλεις: Πύργος,Τρίπολη, Καλάβρυτα, Πάτρα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Καρπενήσι, Λαμία, Βόλος, Λάρισα, Κατερίνη,
Θεσσαλονίκη (2 Οκτωβρίου), Γιαννιτσά, Νάουσα, Εδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Ιωάννινα, Καλαμπάκα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Δελφοί, Αράχωβα, Λιβαδειά, Αθήνα (Ακρόπολη 4/10). Στις 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα θα γίνει η τελετή παράδοσης στη ρωσική αντιπροσωπεία στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το παρών θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

prassia online 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...