Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ευ. Βενιζέλος : "Aπό το νέο πρόγραμμα εξαρτάται η χρηματοδοτική επιβίωση της χώρας"

"Aπό το νέο πρόγραμμα εξαρτάται η χρηματοδοτική επιβίωση της χώρας για τα επόμενα χρόνια, η ολοκλήρωση ή μη ολοκλήρωση του PSI. Eξαρτάται το αν η χώρα θα παραμείνει στην πραγματικότητα μέσα στην Ευρωζώνη ή θα βρεθεί σε κίνδυνο η ίδια η ευρωπαϊκή της προοπτική", τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

"Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα. Πρέπει να βλέπουμε μόνο τους Έλληνες κατάματα, το εθνικό συμφέρον, την προοπτική των παιδιών μας", υπογράμμισε.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι απομένουν ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν μέχρι την ώρα που θα συνεδριάσει το Eurogroup, "ζητήματα που εξαρτώνται από τη συνείδηση ευθύνης που πρέπει να έχουν όλοι εκείνοι οι παράγοντες που κατ' εντολή του ελληνικού λαού παίζουν έναν κρίσιμο πολιτικό ρόλο, ιδίως μάλιστα όταν φιλοδοξούν να παίξουν έναν κρισιμότερο ρόλο στη διακυβέρνηση του τόπου αυτού".

Ερωτηθείς εάν αυτή η τελευταία του αναφορά σημαίνει ότι δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους αρχηγούς, αναφέροντας ότι "έχουν συμφωνηθεί όλα τα ζητήματα πλην ενός".

Επανέλαβε δε ότι η διαπραγμάτευση είναι "Λερναία Ύδρα" και εξήγησε ότι "όταν αφήνουμε ένα ζήτημα ανοιχτό, μπορεί η άλλη πλευρά να ανοίξει δύο".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...