Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Δε θα είμαι Yes man την Τετάρτη στις Βρυξέλλες



Στην Αθήνα αύριο ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ

"Η λαϊκή εντολή δεν μας αφήνει να κάνουμε του κεφαλιού μας... Υπάρχει η δική μας εντολή και η εντολή άλλων 18 κρατών και... η δική μας εντολή έχει ίδια ισχύ με των άλλων κρατών" δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στη στάση που θα κρατήσει στο Eurogroup της Τετάρτης.

Όπως είπε "λαμβάνω ως δεδομένο ότι θα σας έχουμε όλους και όλες μαζί μας" κατά τη σκληρή διαπραγμάτευση και τόνισε πως στις συζητήσεις θα προσέλθει "εκπροσωπώντας και το 40% που μας ψήφισε και το 60% που δεν μας ψήφισε". "Θα προσέλθω στο Eurogroup,σκεπτόμενος όλο τον ελληνικό λαό αλλά και το ευρωπαϊκό μας καθήκον" είπε.

Τόνισε πάντως πως στις Βρυξέλλες δεν πρόκειται να είναι "yes man γιατί το yes man δεν τον σέβεται κανένας ούτε αυτός που ακούει το ΝΑΙ, όπως είπε ο Α. Παπανδρέου".

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως "τρόικα τέλος" εξηγώντας πως αναφέρεται στο "κλιμάκιο των τεχνοκρατών που έρχεται με αποικιοκρατική λογική και δεν συζητά".

Προανήγγειλε πως αύριο έρχεται στην Ελλάδα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχέλ Γκουρία με τον οποίο θα έχει αύριο συζητήσεις για το σχεδιασμό της "γέφυρας" που επιδιώκει η Αθήνα μετά το πέρας του προγράμματος στις 28 Φεβρουαρίου. "Θα κάνουμε βαθιές μεταρρυθμίσεις σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, αύριο θα έχουμε συνεργασία" είπε και τόνισε πως "στο διάστημα της γέφυρας δεν θα κάνουμε καμία κίνηση που θα εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό και το πρωτογενές πλεόνασμα".

Πηγή : news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...