Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Εύκολη τάρτα με κρεμμύδια και τυριά






Υλικά

Για 2-4 άτομα

225 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας
600 γραμμάρια κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 αυγά, χτυπημένα
125ml γάλα
75 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ
Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. Απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε μια στρογγυλή φόρμα και απλώστε τη ζύμη σφολιάτας πάνω στη λαδόκολλα, τρυπήστε την επιφάνεια σφολιάτας με ένα πιρούνι και αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο για 5 με 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια απλώνετε το μαγειρεμένο κρεμμύδι πάνω απ΄ την τάρτα και σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τα αυγά προσθέτοντας το αλάτι, πιπέρι και  το γάλα. Απλώστε το μείγμα πάνω μέσα στην τάρτα και πασπαλίστε με το τυρί τριμμένο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά



Πηγή : sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...